DynDNS tutorijal

Started by labud, October 11, 2009, 04:46:21 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

labud

U ovome tutorijalu cemo pokazati kako otvorit racun na dnydns stranici

Prvo, kreirajte DynDNS account. Besplatno je.
Otidjite na www.dyndns.org > account > create account.
Nakon sto ste unijeli sve potrebne podatke i kreirali svoj account, dobicete potvrdni email. Opet otidjite na www.dyndns.org (kliknite na link iz emaila), idite ne Services, izaberite Dynamic DNS[cak i kada vam se IP adresa ne mijenja cesto], izaberite Add Dynamic DNS.
Odaberite bilo koje ime, (npr. u mom slucaju sleeps.dyndns.org), ne kosristite Enable wildcard ili Mailexchanger jer vam nisu potrbni. Kliknite Add host. To je to!

Nakon kreiranja DynDNS account-a, te podatke morate unijeti u vas router i ukljuciti opciju DynDNS u router-u, tako da se DynDNS servis osvjezi svaki put kad se vama promijeni IP adresa (reconnect sa Interneta, restart router-a, nestanak struje i sta ti ja znam sta sve ne).

U zavisnosti od router-a koji imate, to bi trebalo da izgleda ovako: u opcijama DynDNS vaseg router-a unesite vas tek kreirani username, password i hostname [npr. sleeps.dyndns.org

izvor:SAT-PLUS i Ex Yu Sat
-----------------------------------------------

UNAUTHORIZED DECODING OF ENCRYPTED SIGNALS FROM EITHER DOMESTIC OR FOREIGN PROVIDERS IS AGAINST THE LAW !!!
INFORMATION CONTAINED IN MY POSTS ["C/P FROM ANOTHER SITE"] ARE FOR LEARNING AND EDUCATIONAL PURPOSES ONLY !!!
PLEASE, DO NOT SEND ME PRIVATE MESSAGES WITH TECHNICAL QUESTIONS, USE FORUM FOR IT !!!

labud

ovdije ću obijasnit kako e regat na dyndns

Prvo moramo otić na stranicu

https://www.dyndns.com/account/

i napravit Accaunt tako da stisnemo na accaunt slika 1

1
Ova slika je umanjena za poboljšani prikaz

sada kada smo stisnuli na accaunt dobijemo sliku 2

2
Ova slika je umanjena za poboljšani prikaz.

Kada smo dobili sliku 2 stisnemo na create accaunt dobit sliku 3

3

sada u Username označeno crvenom sada u email i retayp email upiÅ¡eÅ¡ email označeno sa zelenim i plavima na passwod upiÅ¡en password koji želiÅ¡ i čekiraÅ¡ na Privacy Policy označeno crvenim stisneÅ¡ na create Accaunt slika 4 označeno zelenim

4

Sada će dobit e-mail na onu koju ste napisali slika 5

5

sada morate otvoriti Outlook express i nađemo email od DynDNS kliknete na njega slika 6

6

sada stisnete na login slika 7

7

sada čemo dobit sliku 8 gdije upiÅ¡emo Username i password koji smo prije prijavili i stisnemo na login s desne strane

8

kada smo to učinili stisnemo na Add Host services slika 9

9

gdje u Hostename upiÅ¡eÅ¡ najbolje je username koji si prije upiso u ovom slučaju dreambox100000 u kučici označenim plavim upiÅ¡eÅ¡ u ovom slučaju ath.cx pa če vaÅ¡ Hostname izgledat ovako dreambox100000.ath.cx sada moramo kliknut na
Use auto detected IP address da nam aktivira IP u kučici pod IP adress se mora pojaviti ista IP kao ispod dolje označeno zelenim i na kraju Create Host kada smod obili sliku 10 stisnemo na Next

10

pa ponovno na Activeited services slika 11

11

macro
-----------------------------------------------

UNAUTHORIZED DECODING OF ENCRYPTED SIGNALS FROM EITHER DOMESTIC OR FOREIGN PROVIDERS IS AGAINST THE LAW !!!
INFORMATION CONTAINED IN MY POSTS ["C/P FROM ANOTHER SITE"] ARE FOR LEARNING AND EDUCATIONAL PURPOSES ONLY !!!
PLEASE, DO NOT SEND ME PRIVATE MESSAGES WITH TECHNICAL QUESTIONS, USE FORUM FOR IT !!!

Arsim

lepo si objasnio to jer mozes na kratko sta treba posle na router i na dreambox kucati...Unapred zahvalan

antox

treba ukucati u dyndns postavke rutera tvoj dyndns hostname i to je to ....

Arsim

jel mozes malo opsirnije gde sta da kucam ako te ne mrzi mnogo bi ti bio zahvalan

janicar

pogledaj sliku , znaci username koji si upisao kad si pravio acount, pasword isto tako i alias dyndns koji si dobio, ostale postavke ostavi iste
snimi sa zelenom tipkom i eto ga

Arsim

janicar

u dm naravno o njemu se i prica cijelo vrijeme
blue panel-service deamons-inadyn spustis se na setup i upises to sto treba

Arsim

usao sam tamo gde si mi rekao..... i na kraju pise error validating DYNDNS svr answe..check usr ,pass,hostname

janicar

pa ocigledno da nisi napravio racun na dyndns kako treba ili si sad u inadyn unio pogresne podatke , vrati se na pocetak i prati tutorijal , po njemu ako si uradio nema greske

Arsim

izvino zemo da te pitam jer mozemo na pm da pricamo malo