Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 22093 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2085 on: December 27, 2019, 10:13:07 PM »
Vraća se Nathaniel Phillips

You are not allowed to view links. Register or Login Zbog nove ozljede Dejana Lovrena Klopp je morao posegnuti za čovjekom koji će poslužiti kao osigurač za zadnju liniju Redsa. Liverpool je objavio da su s posudbe u Stuttgartu opozvali 22-godišnjeg stopera Nathaniela Phillipsa, koji je u klub došao prije tri godine iz Boltona, a od ljeta je bio na posudbi u njemačkom klubu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2086 on: December 27, 2019, 10:50:02 PM »
Najbolji strijelci u 2019.

You are not allowed to view links. Register or Login Napadač poljske nogometne reprezentacije i Bayerna Robert Lewandowski najbolji je strijelac u 2019. godini sa 54 gola. Na drugom mjestu je Lionel Messi s 50 golova u dresu Barcelone i argentinske vrste, dok je treći Francuz Kylian Mbappe, koji je za PSG i francusku reprezentaciju u kalendarskoj 2019. godini zabio 44 gola.

54 - Robert Lewandowski (Bayern & Poljska)
50 - Lionel Messi (Barcelona & Argentina)
44 - Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain & Francuska)
41 - Raheem Sterling - (Manchester City & Engleska)
40 - Eran Zahavi (Guangzhou & Izrael)
39 - Cristiano Ronaldo (Juventus & Portugal)
38 - Alfredo Morelos (Rangers & Kolumbija)
38 - Carlos Vela (Los Angeles & Meksiko)
36 - Andraž Šporar (Slovan Bratislava & Slovenija)
35 - Erik Sorga (Flora & Estonija)
35 - Karim Benzema (Real Madrid & Francuska)
35 - Sergio Aguero (Manchester City & Argentina)
34 - Harry Kane (Tottenham & Engleska)
34 - Sadio Mane (Liverpool & Senegal)
32 - Dušan Tadić (Ajax & Srbija)
31 - Kamil Wilczek (Brřndby IF & Poljska)
31 - Timo Werner (RB Leipzig & Njemačka)

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2087 on: December 28, 2019, 02:23:59 PM »
Charles Alena u Betisu

You are not allowed to view links. Register or Login Veznjak Barcelone Carles Alena preći će na pozajmicu u Real Betis, prenosi Diario SPORT. Prema izvještaju, postoji potpuni dogovor svih strana i jednostavno je stvar odobrenja službenih dokumenata. Katalonci su zabranili svaku opciju kupovine, što znači da će Alena biti u Betisu samo šest mjeseci, a nakon toga će se vratiti. To je zato što Barcelona dugoročno vjeruje u njega. Ove godine januarski transfer rok u Španiji otvoren je od novogodišnjeg dana do 23:59 sati 1. februara.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2088 on: December 28, 2019, 06:53:28 PM »
Logotipi nekad i danas

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Veliki timovi uvijek imaju dugu povijest, a njihovi logotipi također su prošli neke izmjene. Evo slike koja prikazuje originalne logotipe nekih najboljih evropskih klubova.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2089 on: December 28, 2019, 07:13:53 PM »
Vidal i porezni zakon u Italiji

You are not allowed to view links. Register or Login U današnjem izdanju španskog dnevnika "Mundo Deportivo" objavljeno je kako se 32-godišnji čileanski vezni igrač Arturo Vidal do sada ove sezone borio za više vrijemena igranja u Barci, odigravši samo dva puta po 90 minuta u cijeloj sezoni. Međutim, čak i pored prelomnog odnosa s trenerom Ernestom Valverdeom i pritužbi na neisplaćene bonuse, postoji još jedan razlog zbog kojeg se Vidal toliko trudi da se pridruži Interu u januaru. Izvještaj sugerira da se Vidal želi vratiti u Italiju zbog poreznog zakona u Italiji, koji bi mu omogućio da zarađuje više nego ako ostane u Španiji. To je zbog činjenice da je ranije u karijeri proveo četiri godine u Italiji. Stoga bi mu bilo oporezovano samo 20 do 30% plaće, u poređenju s 51% u Španiji.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2090 on: December 28, 2019, 07:41:13 PM »
Vraća se u Ukrajinu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login HNK Hajduk i Dnipro-1 dogovorili su transfer 25-godišnjeg Oleksandra Svatoka koji će u redove ukrajinskog kluba službeno prijeći od siječnja sljedeće godine, objavio je splitski klub na svojoj službenoj web stranici. 'Bijelima' će pripasti odšteta od 300.000 eura. Inače, stoper Hajduka od 2011. do 2017. nosio je dres drugog kluba iz Dnipropetrovska koji je ugašen u ljeto ove godine. Svatok je za Hajduk upisao ukupno 19 nastupa.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2091 on: December 29, 2019, 02:16:51 PM »
Roberto Moreno na klupi Monaca

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Monaco je otpustio menadžera Leonarda Jardima po drugi put u 14 mjeseci i imenovao bivšeg španskog selektora Roberta Morena do 2022. godine, navodi se u izjavi kluba. Jardim je pomalo neočekivano dobio otkaz, a razlog nije poznat, osobito zbog činjenice da je prije zimske pauze razbio Lille 5:1. Jardim je s Monacom senzacionalno osvojio naslov prvaka 2017. godine, a s Mbappéom, Falcaom, Bernardom Silvom i Fabinhom stigao je do polufinala Lige prvaka. Dobio je otkaz nakon lošeg ulaska u sezonu 2018./2019. te je za to dobio osam miliona eura otpremnine. Ekipu je preuzeo Thierry Henry koji je bio još lošiji od Jardima pa je Monaco Jardima vratio na klupu u siječnju ove godine.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2092 on: December 29, 2019, 02:17:56 PM »
Ante Čačić u Egiptu

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši selektor hrvatske reprezentacije 66-godišnji Ante Čačić, prekinuo je dvogodišnji trenerski post. Postao je novim trenerom FC Pyramidsa, najbogatijeg i trenutno petoplasiranog kluba Egipta. Debitirati će već 2. januara protiv Haras El Hodouda. Pyramids zaostaje osam bodova za prvoplasiranim Al Ahlyjem, a prošle sezone završili su kao trećeplasirani. U zadnjih godinu i pol dana promijenili su čak šest trenera.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2093 on: December 29, 2019, 07:36:34 PM »
Man United najvrijedniji

You are not allowed to view links. Register or Login Manchester United i dalje je najvrijedniji nogometni klub u Europi, a njegova vrijednost procjenjuje se na 3,25 milijarde eura, objavila je tvrtka KPMG, koja spada među četiri najveće revizorske kuće na svijetu. Drugi je Real Madrid s vrijednošću od 2,92 milijarde eura, slijedi Barcelona (2,78 milijarde eura), četvrti je minhenski Bayern (2,55), a peti je Manchester City (2,16). Liverpool je na osmom mjestu (1,58), a Paris Saint-Germain, koji je prošlog ljeta platio rekordnih 222 miliona eura za Neymara, nalazi se na 11. poziciji s procijenjenom vrijednošću od 1,14 milijarde eura. KPMG je vrijednost klubova procijenio na temelju ukupnih godišnjih prihoda, visine dobiti, domaće i inozemne popularnosti, sportskog potencijala, te vrijednosti stadiona i ostale imovine. Tako je ukupna vrijednost 32 najveća europska kluba veća za devet posto u odnosu na godinu ranije i iznosi 32,5 milijarde eura.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2094 on: December 29, 2019, 08:19:15 PM »
Camoranesi u Sežani ?

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Poslednjih dana godine vijesti najvećih italijanskih sportskih medija na čelu s kultnim novinama La Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport tvrde da će legendarni član Juventusa i italijanske reprezentacije Mauro Camoranesi započeti trenersku karijeru u Europi, a njegov prvi klub bit će slovenski prvoligaš Tabor iz Sežane! Detalji dogovora još nisu poznati, a neslužbeno se očekuje da Camoranesi zaključi ugovor sa Sežanom do kraja sezone 2020/21, s tim da je Almir Sulejmanović, bivši glavni trener kluba, u ulozi pomoćnika. Camoranesi je kao nogometaš bio poznat po svom iznimnom borbenom duhu, brzini i dinamičnosti, zbog čega je postao nezamjenjiv član torinskog Juventusa. Camoranesi, rođen i odrastao u Argentini, predstavljao je Italiju na međunarodnom nivou, a debitovao je 2003. S Italijom je učestvovao na UEFA Euro 2004., UEFA Euro 2008 i FIFA Cup-u konfederacija 2009.; Takođe je učestvovao na FIFA-inom svijetskom kupu 2010. godine, i bio je član pobijedničke ekipe Italije na Svijetskom kupu 2006. godine. Camoranesi je nekadašnja velika zvijezda italijanskog nogometa, a karijeru je završio 2014. godine. Od tada je vodio tri kluba iz Južne Amerike - prvo je bio na klupi meksičkog trećeligaša Corasa de Tepica, zatim argentinskog Tigrea i posljednji klub u drugoj meksičkoj ligi bio je Tapachula FC. Potonju je napustio 2017. godine, a u posljednje vrijeme radio je kao profesionalni komentator Serie A na internetskoj platformi DAZN televizije.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2095 on: December 30, 2019, 03:25:59 PM »
Preminula majka Sergija Roberta

You are not allowed to view links. Register or Login Tužne vesti stižu iz Katalonije, majka Sergija Roberta, Marija Rosa, borila se protiv amiotrofične bočne skleroze i preminula je 28. decembra. Dugo se borila s ALS-om (Amiotrofična lateralna skleroza). Bolest izaziva smrt neurona koji upravljaju mišićima. Barca je započela svoj prvi trening nakon praznične pauze minutom šutnje u čast Robertove majke. Sergi nije trenirao s ostatkom ekipe jer je imao nekoliko slobodnih dana da ih provede sa porodicom. Klub, njegovi saigrači i navijači uputili su saučešće 27-godišnjaku i njegovoj porodici. Počivaj u miru, Maria Rosa.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2096 on: December 30, 2019, 03:26:37 PM »
Ter Stegen povredio koljeno

You are not allowed to view links. Register or Login Ove sezone je nekoliko ključnih igrača Barce dobilo povrede koje su ih zadržale izvan terena značajnu količinu vremena. Ovoga puta Barceloni će nedostajati Arthur i Marc-Andre ter Stegen. Brazilac je sada zvanično out zbog povrede prepona. Klub najavljuje da će 23-godišnjak biti napolju još tri nedelje. Što se tiče Ter Stegen-a, ova informacije dolazi kao veliko iznenađenje. Kako Barca otkriva, Nijemac je u posljednjoj ligaškoj utakmici pred prazničnu pauzu zadobio povredu koljena. Nažalost, neće biti dostupan za naredne utakmice. Ipak, ne postoji vremenski okvir za njegov povratak na teren. Ova dvojica se pridružuju Ousmaneu Dembeleu na spisku povređenih igrača Barcelone.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2097 on: December 30, 2019, 06:41:46 PM »
David Moyes u West Hamu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login 54-godišnji David Moyes imenovan je novim menadžerom West Hama. Škot se ponovno vraća u klub, potpisujući 18-mjesečni ugovor, nakon otpuštanja Čileanca Manuela Pellegrinija u subotu. Moyes je prvobitno preuzeo dužnost West Hama u novembru 2017. godine, na kraći rok do kraja sezone nakon otpuštanja Slavena Bilića. Klub je u vrijeme njegovog imenovanja bio u zoni ispadanja i na kraju zauzeo 13. mjesto. Međutim, njemu nije ponuđeno produženje ugovora i zamijenio ga je Pellegrini na kraju sezone 2017/18.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2098 on: December 30, 2019, 06:47:06 PM »
Erling Haaland u Dortmundu

You are not allowed to view links. Register or Login Prvo veliko iznenađenje zimskog transfera je Erling Braut Haaland koji je zvanično prešao iz RB Salzburga u Borussiu iz Dortmunda. Haalanda su mnogi evropski klubovi pratili nakon njegovog eksplozivnog početka u Ligi prvaka, gdje je postigao osam golova na šest utakmica, a postigao je i 16 golova u 14 austrijskih Bundesligaških utakmica. Sun piše da će Haaland koštati Dortmund 21 milion eura, a zarađivati ​​više od 150.000 eura sedmično. Norvežanin je potpisao ugovor koji će ga zadržati u klubu do 30. juna 2024. godine. Haaland će se novim saigračima pridružiti 3. januara i sljedećeg dana krenuti u trening kamp u Marbelli.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2099 on: December 31, 2019, 09:27:03 AM »
Marc-Andre ter Stegen dobio sina

You are not allowed to view links. Register or Login Marc-Andre ter Stegen se 15. jula 2017. oženio svojom dugogodišnjom devojkom Danielom Jehle. Marc-Andre je sada otac. Zajedno sa suprugom Danielom slavi rođenje svog prvog djeteta u subotu, sina Bena.