Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 23300 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2190 on: January 28, 2020, 11:32:54 AM »
Rodrigo u Barceloni ?

You are not allowed to view links. Register or Login Jedan od najuticajnijih nogometnih agenata Jorge Mendes zajedno je sa predstavnicima Valencije stigao u Kataloniju kako bi dogovorio uslove za transfer 28-godišnjeg brazilsko-španskog napadača, Rodriga Morena u Barcu. Rodrigo ima 28 godina i ima ugovor s Los Cheom do ljeta 2022. Barcelona je navodno spremna na posudbu, ali ‘Šišmiši’ pristaju jedino na obavezan otkup ugovora na kraju sezone. Valencia će za usluge svog napadača koji je u klub stigao 2015. godine iz Benfice, tražiti 50-60 miliona eura. Mediji prenose da bi u cijeli transfer mogao biti uključen i Nelson Semedo.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2191 on: January 28, 2020, 11:33:57 AM »
Roger Ibanez u Romi

You are not allowed to view links. Register or Login Brazilski defanzivac, 21-godišnji Roger Ibanez je stigao na posudbu iz Atalante na 18 mjeseci uz obavezu kupovine za 8 miliona eura plus do 2 miliona eura bonusa. Roma mu je odlučila ponuditi ugovor do 30. juna 2021. godine. Igrač će nositi majicu broj 41. Klub ima pravo da otkupi njegov ugovor ako se ispune određeni uslovi i ako zadovolji kriterijume uprave i stručnog štaba. 

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2192 on: January 28, 2020, 06:56:20 PM »
Christian Eriksen u Interu

You are not allowed to view links. Register or Login Reprezentativac Danske i veznjak Tottenhama Christian Eriksen karijeru će nastaviti u Interu. Igračev ugovor je do 30. lipnja 2024. godine. Financijski detalji transakcije nisu objavljeni. Ranije su italijanski mediji objavili da će 27-godišnji vezni igrač s plaćom od 10 miliona eura godišnje biti drugi na ljestvici najplaćenijih igrača u Seriji A nakon Cristiana Ronalda. Ove je sezone Eriksen odigrao za Tottenham 28 utakmica, postigao je 3 gola i upisao 3 asistencije.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2193 on: January 28, 2020, 07:23:49 PM »
Lo Chelso nije više igrač Betisa

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Tottenham je aktivirao opciju otkupa 23-godišnjeg veznjaka Giovannija Lo Chelsoa koji je bio na posudbi iz Betisa. Argentinski nogometaš se pridružio Spursima, potpisavši ugovor do ljeta 2025. godine. Otkupni iznos od 60 miliona eura naveden je u najmu između klubova, ali će biti smanjen jer se transakcija dogodila u zimskom transfer roku. Podsjetimo da je Lo Chelso prošlog ljeta preselio u Tottenham. Ove sezone je 23-godišnji vezni igrač igrao u 14 utakmica engleske Premier lige i dobio je 1 žuti karton.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2194 on: January 29, 2020, 12:59:53 PM »
Politano u Napoliju

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login 26-godišnji Matteo Politano izgubio je svoje mjesto u Interu dolaskom Christana Eriksena i bilo je za očekivati da će napustiti Milano. Nakon što mu je propao posao sa Romom, odlučio je pojačati redove Napolija u kojem će biti na posudbi do kraja sezone, ali će klub imati obavezan otkup ugovora po isteku iste. Dogovorio je saradnju sa Napolijem do 2023. godine. Vrijedno je spomenuti da je Matteo Politano ove sezone jedva odigrao 11 utakmica s Interom iz Milana.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2195 on: January 29, 2020, 01:01:46 PM »
Dušan Tadić u Barceloni ?

You are not allowed to view links. Register or Login Nakon što je Luis Suarez završio sezonu, Barcelona traži i istražuje sve moguće opcije koje će osigurati njegovog zamjenika. Valencija nije smanjila visinu transfera za Rodriga i Barcelona traži dalje. Jedan od najprovjerenijih izvora, bar što se transfera tiče Gianluca Di Marzio prenosi kako je izbor pao na Tadića. Danas će Tadićev agent otputovati u Barcelonu kako bi razgovarali o transferu. Za sada još uvijek nisu poznati detalji ovog potencijalnog transfera, no s obzirom da je Dušanu Tadiću 31 godina, Katalonci ne bi trebali izdvojiti više od 30 miliona eura. Tadić je na 37 utakmica ove sezone zabio 12 pogodaka i podijelio čak 21 asistenciju. U karijeri je nastupao za Vojvodinu, Twente, Groningen, Southampton i Ajax. Dogovorom bi se srpski napadač ponovno ujedinio sa Frenkie de Jongom na Camp Nou, a obojica su igrali ključne uloge u Ajaxu prošle sezone. Transfer rok će se zatvoriti u petak, Barceloni neće biti lako ako žele sklopiti ugovor.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2196 on: January 29, 2020, 04:38:01 PM »
Napušta ekipu Rome

You are not allowed to view links. Register or Login Alessandro Florenzi napušta ekipu Rome i karijeru nastavlja u Španiji, izvještava Gianluca Di Marzio. 28-godišnji kapiten Rome karijeru će nastaviti u Valenciji. Florenzi će do kraja sezone igrati kao posuđen igrač u timu sa Mestalle i tako će nakon gotovo osam godina ponovo obući dres neke druge ekipe. Ove sezone je u svim takmičenjima nastupio 18 puta, a ukupno je za Romu odigrao 272 utakmice.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2197 on: January 29, 2020, 04:39:22 PM »
"Gabigol" je sada igrač Flamenga

You are not allowed to view links. Register or Login Mladi brazilski napadač, 23-godišnji Gabriel Barbosa i zvanično ima novi klub. On je u januaru prošle godine otišao iz Intera na posudbu u Flamengo i danas je zvanično potvrđeno da je novi igrač brazilskog kluba, potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine. Cijena je 17 miliona eura, a u ugovoru postoji klauzula po kojoj Inter ima 20 posto dobiti od njegovog narednog transfera. U novom klubu se odlično snašao te je postigao 34 gola na 43 utakmice.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2198 on: January 30, 2020, 11:47:32 AM »
Novo pojačanje Manchester Uniteda

You are not allowed to view links. Register or Login Portugalski nogometaš Bruno Fernandes novo je pojačanje Manchester Uniteda, potvrđeno je na službenoj stranici engleskog kluba. Saga oko Brune Fernandesa traje već mjesecima jer je on ljetos bio na korak od dolaska na Old Trafford, ali je na kraju ostao u Sportingu. Portugalac se ovih dana povezivao i s prelaskom u Barcelonu, ali od toga neće biti ništa. U transferu vrijednom 80 miliona eura napustio je lisabonski Sporting, gdje je igrao fenomenalno i karijeru će nastaviti u velikanu s Old Trafforda. Fernandes je u dresu lisabonskog velikana odigrao 137 utakmica i postigao je 64 gola.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2199 on: January 30, 2020, 11:54:39 AM »
Pablo Marie u Arsenalu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Branič Flamenga Pablo Marie prešao je u londonski Arsenal. Španac se pridružio londonskom klubu na posudbu do kraja sezone 2019-2020 s mogućnošću otkupa, navodi se na službenoj stranici Arsenala. Marie je za brazilski klub igrao na 30 utakmica i postigao 3 gola. S ekipom je branič osvojio Kup Libertadoresa i prvenstvo Brazila.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2200 on: January 30, 2020, 09:30:18 PM »
Fyodor Smolov na posudbi

You are not allowed to view links. Register or Login Trener moskovske Lokomotive, Jurij Semin, objavio je da će napadača njegove ekipe Fyodora Smolova iznajmiti Celta. "Smolov ide na posudbu u Celtu. Ovo je zajednička odluka vodstva, trenerskog štaba i samog igrača. Nakon posudbe novi klub ima mogućnost otkupa igrača. Sve će ovisiti o tome kako će se on tamo pokazati. Izvor napominje da je još jedan španski klub, Villarreal, također bio zainteresiran za usluge Fyodora Smolova, ali Rus je odabrao opciju s Celtom. Prema službenoj web stranici Celte, klub je iznajmio Fyodora Smolova iz moskovske Lokomotive do ljeta 2020. godine. Galičani će moći potpisati puni ugovor s napadačem, plativši "Željezničare" oko šest miliona eura. Ove sezone napadač je odigrao 19 utakmica za Lokomotiv na svim turnirima u kojima je postigao četiri gola i upisao četiri asistencije.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2201 on: January 31, 2020, 12:37:20 PM »
Daniel Podence stigao u Wolverhampton

You are not allowed to view links. Register or Login Daniel Podence je u Olympiacos došao na ljeto 2018. godine iz Sportinga za sedam miliona eura, a odličnim partijama u dresu grčkog velikana je zaradio transfer u Premier ligu, gdje će igrati za Woverhampton, s kojim je potpisao ugovor do 2024. godine. Transfer je bio u visini 21 milion eura. To je postao najskuplji "izlazni" u povijesti Olympiacosa, dok je 24-godišnjak postao i drugo najskuplje pojačanje Wolverhamptona.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2202 on: January 31, 2020, 12:38:05 PM »
Krzysztof Piatek u Bundesligi

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Poljski reprezentativni napadač, 24-godišnji Krzysztof Piatek karijeru će nastaviti u Herthi iz Berlina u koji je stigao iz Milana. Iz Herthe nisu objavili financijske detalje transfera, ali prema navodima njemačkih medija njegova je vrijednost 22 miliona eura. Piatek je skrenuo pozornost na sebe u prvom dijelu prošle sezone kada je u 21 nastupu postigao 19 pogodaka za Genou te je u siječnju prošle godine za 35 miliona eura stigao u Milan. Ove je sezone u 20 nastupa u svim natjecanjima pogodio tek pet puta i dolaskom Zlatana Ibrahimovića izgubio status člana udarne postave.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2203 on: January 31, 2020, 12:48:27 PM »
Cedric Soares pojačao Arsenal

You are not allowed to view links. Register or Login 28-godišnji desni bek Cedric Soares je drugo pojačanje Arsenala ove zime, pošto je defanzivac Pablo Mori nešto ranije stigao iz Flamenga. Portugalac u Arsenal dolazi na posudbu do kraja sezone iz Southamptona, a upravo po završetku sezone ističe njegov ugovor sa Svecima. Cedric Soares je ponikao u Sportingu, a na Otok je stigao 2015. godine. Tada je potpisao za Southampton, a do danas je skupio 138 nastupa u dresu engleskog kluba. Od januara do juna prošle godine bio je na posudbi u Interu iz Milana.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2204 on: January 31, 2020, 12:56:30 PM »
Paco Alcacer u Villarrealu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Paco Alcacer je potpisao ugovor sa Villarrealom do 2025. godine. Alcacer se prvo povezivao sa Atletico Madridom, ali je Villarreal očigledno bio konkretniji, te je nekadašnjeg nogometaša Valencije, Barcelone i Borussie iz Dortmunda učinio svojim najskupljim pojačanjem svih vremena. Žuta podmornica je za Alcacerov potpis izdvojila oko 23 miliona erua. Podsjetimo, Borussia je Alcacera dovela iz Barcelone na ljeto 2018. godine. Prvo je Španac u Dortmund stigao na posudbu (2 miliona eura), da bi potom njegov ugovor bio otkupljen za 21 milion eura.