Author Topic: Španska liga novosti-Primera Division  (Read 36029 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1140 on: December 21, 2015, 03:02:00 PM »
Atletico poražen u Malagi

Nogometaši Atletico Madrida propustili su priliku prestići vodeću Barcelonu jer su u 16. kolu Primere izgubili kod Malage 0-1. Malagi je pobjedu donio sretni gol Brazilca Charlesa u 87. minuti, dok je Atletico od 56. minute igrao bez isključenoga Gabija.

Barcelona će tako godinu okončati kao vodeća momčad Primere i s utakmicom manje jer imaju isti broj bodova kao Atletico (35), ali puno bolju gol-razliku od Madrižana. Duje Čop je igrao za Malagu do 70. minute.

U ostalim susretima Celta Vigo je slavila kod Granade s 2-0 i zadržala četvrto mjesto, dok je Villarreal peti nakon pobjede kod Real Sociedada (2-0).
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1141 on: December 30, 2015, 06:17:52 PM »
Teška pobjeda Reala: Ronaldo zabio dva i promašio penal!

U 17. kolu Primere do 11. pobjede stigao je Real Madrid, koji je na Santiago Bernabeuu s 3:1 pobijedio Real Sociedad. Odluka o pobjedniku pala je u drugoj polovici drugog poluvremena, kada su Cristiano Ronaldo i Lucas donijeli dva gola prednosti Realu. A mogli su domaćini i puno ranije odvesti utakmicu u mirne vode.

U 24. minuti Ronaldo je promašio jedanaesterac, ali u 42. je dobio novu priliku s bijele točke, uz burne proteste gostiju iz San Sebastiana. Početkom nastavka portugalski napadač Bruma izjednačava na asistenciju Jonathasa i nakon toga je krenula opsada gola Sociedada.

Kapitulirali su u 67. minuti (Ronaldo na dodavanje Marcela), a u 86. Lucas postavlja konačan rezultat.

Luka Modrić igrao je do 88. minute kada ga je zamijenio Casemiro dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 59. minuti, zamijenivši Jamesa Rodrigueza.
dnevnik.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1142 on: December 31, 2015, 11:59:52 AM »
Messi 500. nastup za Barcelonu začinio pogotkom

#Invalid YouTube Link# U dvoboju 17. kola Primere Barcelona je slavila protiv Betisa s 4:0 te tako zadržala vodstvo na ljestvicik. Dvoboj na Camp Nou protekao je i u proslavi 500. nastupa argentinskog čarobnjaka Lionela Messija za Barcelonu, koju je on začinio svojim pogotkom.

Messi je postigao pogodak u 33. minuti za vodstvo Katalonaca od 2:0. Inače, Barcelona je povela u 29. minuti iz dvojbenog kaznenog udarca, kojeg je izborio Messi. Najstrožu kaznu izveo je Neymar, koji je pogodio vratnicu. Na loptu su natrčali Ivan Rakitić i Heiko Westermann, a branič Betisa je nesretno poslao loptu u svoju mrežu. Preostala dva pogotka za Katalonce postigao je Luis Suarez (46, 83). Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcelonu.

Barcelona je tako zadržala vodstvo na ljestvici s 38 bodova, koliko ima i drugoplasirani Atletico Madrid, ali Katalonci imaju utakmicu manje. Trećeplasirani Real Madrid zaostaje dva boda.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1143 on: January 02, 2016, 06:53:48 PM »
18. kolo španske Primere
Espanyol zaustavio Messija i društvo


Fudbaleri Barcelone remizirali su na gostovanju u okviru 18. kola španske Primere u gradskom derbiju protiv Espanyola (0:0).

Prvih pola sata utakmice obilježila je dosta nervozna igra sa obje strane, te dosta duela igrač dva kluba. Najbolju priliku na utakmici imala je Barcelona u 36. minuti utakmice kada je Lionel Messi iz slobodnog udarca pogodio prečku. Na startu drugog dijela utakmice prva je zaprijetila Barcelona. Neymar je natrčao na odbijenu loptu, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokirala odbrana domaćih. U 55. minuti nevjerovatnu priliku propustio je Luis Suarez koji je sa pola metra uspio da promaši prazan gol, odnosno pogodio je stativu. Nakon šanse Suareza domaći fudbaleri uspjeli su da umire igru i pritisak Barcelone. Espanyol je većinom pokušavao iz kontri, ali nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol Claudija Brava. Posljednu priliku na utakmici imao je Lionel Messi koji je ponovo zaprijetio iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla tik pored lijeve stative golmana Espanyola. Barcelona je na prvom mjestu sa 39 bodova jednim više od drugoplasiranog Reala, dok je Espanyol na 11. mjestu sa 21 bodom.
sportsport.ba
You are not allowed to view links. <a href="https://www.cardsharing-x.com/register/?PHPSESSID=26d66924a7cdb09196be5e6af009abb8">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="https://www.cardsharing-x.com/login/?PHPSESSID=26d66924a7cdb09196be5e6af009abb8">Login</a>

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1144 on: January 03, 2016, 05:32:26 PM »
Madridski Atletico teško slomio otpor Levantea,
Thomas Teye zabio u 82. minuti


Madridski Atletico uspio je na Vicente Calderonu doći do pobjede protiv Levantea iako posao nije bio lagan. Ispromašivali su se njegovi napadači prije nego što je Thomas Teye u 82. minuti zabio za pobjedu...

Posljednjeplasirana momčad Primere gostovala je na Vicente Calderonu, ali umjesto rutinskog posla za Atletico, susret se pretvorio u mučenje. Realizacija je predstavljala najveći problem, lopta nikako nije htjela u mrežu i tek u završnici domaćin je došao do pogotka.

U početku je domaćin propustio nekoliko prilika, a nakon pola sata igre centimetri su ga dijelili od vodstva. Iz kornera je lopta došla do Savića koji puca glavom, ali vratnica zaustavlja njegov pokušaj.

Odmah nakon toga prilika i na drugoj strani. Verza je bio u dobroj poziciji, pokušao je prevariti Oblaka, ali lopta ne pogađa okvir gola.

Do kraja prvog dijela promjene nije bilo, na odmor se otišlo s tih 0:0 nakon što je Atletico bio bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali i neprecizniji.

U drugom dijelu domaćin je odmah pritisnuo i u 55. minuti još jednom zatresao okvir. Martinez je odlično spustio loptu za Kokea koji puca snažno, ali pogađa gredu. Još jednom je lopta odsjela na gredi, ovaj put nakon ubačaja Vietta svega tri minute kasnije.

Iako je izgledalo da bi Atletico mogao brzo doći do vodstva, Levante je također prijetio. U 70. minuti blizu pogotka bio je Xumestra, ali u posljednji trenutak njegov pokušaj blokirao je Diego Godin.

U 82. minuti domaćin je napokon poveo. Thomas Teye Partey napokon je pronašao put do mreže Marina i osigurao svojoj momčadi tri boda.

Ostalo je tih 1:0 čime je Atletico privremeno preuzeo vrh ljestvice ispred Barcelone.
hrsport.net

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1145 on: January 04, 2016, 08:16:07 PM »
Marca tvrdi:
Benitez smijenjen, Zidane preuzima momčad Reala


Španjolski mediji javljaju kako je trener Real Madrida Rafael Benitez dobio otkaz. Službene potvrde još nema, ali madridski dnevnik Marca poziva se na izvore bliske upravi kluba koji kažu da je predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez španjolskog stručnjaka na današnjem sastanku razriješio dužnosti.

Beniteza bi trebao zamijeniti legenda Madriđana Zinedine Zidane, koji je vodio momčad Castille.

Zanimljivo, prije malo manje od tri tjedna Perez je istaknuo kako Benitez ima punu podršku čelnika kluba te kako mu treba dati vremena da posloži momčad. No, u nedjelju je Kraljevski klub osvojio samo bod kod Valencije te tako sve više zaostaje u borbi za naslov s gradskim suparnikom Atleticom te Barcelonom.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1146 on: January 04, 2016, 08:24:37 PM »
Remi Reala, Mateo Kovačić isključen

U utakmici 18. kola Primere Valencia i Real su na Mestalli odigrali 2:2, a Mateo Kovačić je dobio crveni karton.

Real je poveo u 17. minuti nakon atraktivne akcije Ronalda i Balea, koju je okončao preciznim udarcem Benzema. Valencija je potom bila puno bolja i zasluženo je došla do izjednačenja u zadnjim sekundama prvog dijela kada je Pepe srušio Gomesa, a Dani Parejo je bio siguran iz kaznenog udarca.

U 68. minuti Real je ostao s igračem manje jer je Mateo Kovačić dobio izravni crveni karton zbog grubog starta, no Kraljevski klub je ipak zabio u 81. minuti kada je nabačaj Kroosa Bale glavom neobranjivo sproveo u mrežu.  Vodstvo Reala je trajalo samo minutu jer je Paco Alcacer također glavom poravnao na 2:2.  U zadnnim sekundama dvoboja napadač Valencije Negredo je izbio sam ispred vratara Navasa koji je obranio njegov udaraca i spasio Real od poraza.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1147 on: January 05, 2016, 03:28:25 PM »
Zinedine Zidane zamijenio Rafaela Beniteza

Zinedine Zidane novi je trener Real Madrida. To je bila jučerašnja senzacionalna sportska vijest. Rafael Benitez je postao prošlost i trener bez vrijednosti. Predsjednik kluba Florentino Perez žrtvovao je Beniteza da spasi svoju "glavu". Zidane će voditi Real već u subotu protiv Deportivo La Corune.
delo.si

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1148 on: January 07, 2016, 12:39:31 PM »
Fantastični Messi pregazio Espanyol

Nogometaši Barcelone su s uvjerljivih 4:1 na krilima sjajnog Lionela Messija svladali gradskog rivala Espanyol u prvoj utakmici osmine finala španjolskog Kupa odigranoj u srijedu na Camp Nou.

Espanyol je poveo u devetoj minuti pogotkom Caiceda nakon pogreške Danija Alvesa. No, uslijedio je Barcelonin preokret u režiji Messija. Argentinac je u 13. minuti postigao izjednačujući pogodak, a u 44. minuti sjajno izvedenim slobodnim udarcem donio vodstvo Barceloni. Potom je u 49. minuti asistirao Piqueu za treći gol domaće momčadi, a u 89. minuti poslužio Neymara za konačnih 4:1.

Gosti su završnicu dvoboja odigrali s dva igrača manje. U 72. minuti je Perez isključen zbog drugog žutog kartona, a u 76. minuti je Diop dobio izravni crveni karton.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u igru je ušao u 68. minuti umjesto Turčina Arde Turana, koji je debitirao za Barcelonu, nakon što je europskom prvaku istekla FIFA-ina suspenzija koja im je onemogućavala dovođenje novih igrača. Osim Turana, prvi nastup za 'blaugranu' imao je i Aleix Vidal, koji je u 67. minuti zamijenio Danija Alvesa.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1149 on: January 07, 2016, 06:09:29 PM »
Chory novi igrač Malage

31-godišnji urugvajski vezni igrač Gonzalo Castro Irizábal, zvani Chory, prešao je iz Real Sociedada u Malagu. Potpisao je ugovor do juna 2018.

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1150 on: January 08, 2016, 08:46:18 PM »
Dvije utakmice neigranja Suarezu u Kupu kralja

Španski nogometni savez kaznio je Luisa Suareza s dvije utakmice neigranja zbog sukoba s igračima Espanyola u tunelu nakon utakmice Kupa kralja u srijedu. Barcelona je najavila žalbu. - Izvor: sofascore.com

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1151 on: January 10, 2016, 01:35:17 PM »
Barcelona nadigrala Granadu:
Hat-trick Messija


Nogometaši Barcelone vratili su se na vrh Primere nakon što su u 19. kolu na Nou Campu slavili protiv Granade 4:0.

Barcelona se poigrala s Granadom, a Lionel Messi je upisao hat-trick. Argentinac je postigao pogodak u osmoj minuti na asistenciju Arde Turana kojem je to bila prva utakmica za Barcelonu, a potom i u 14. i 58. minuti. Konačni rezultat postavio Neymar sedam minuta prije kraja.

Messiju je to bio prvi hat-trick nakon 10 mjeseci, dok je Ivan Rakitić odigrao cijelu utakmicu za domaćine.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1152 on: January 10, 2016, 01:39:48 PM »
Zidaneov debi na klupi Reala za čistu peticu

Nogometaši Real Madrida slavili su u 19. kolu Primere na Bernabeu protiv Deportiva 5:0 pa je novi trener Reala Zinedine Zidane imao uspješan prvijenac.

Zidane je u svojoj prvoj utakmici na klupi Reala otkako je zamijenio otpuštenog Rafu Beniteza zadobio naklonost navijača, a prije utakmice dobio je neviđene ovacije.

Na samoj utakmici ovacije je dobio trostruki strijelac Gareth Bale (23, 49, 63), dok je prvi i zadnji gol na utakmici zabio Karim Benzema (15, 90).

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, dok je Mateo Kovačić suspendiran zbog kartona.

Vodi Barcelona s 42 boda, bod manje ima Atletico, a Real je sada treći s 40 bodova i utakmicom više.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1153 on: January 11, 2016, 05:49:12 PM »
Atletico na vrhu Primere

Nogometaši madridskog Atletica svladali su u gostima Celtu Vigo 2:0 u utakmici 19. kola španjolskog nogometnog prvenstva odigranoj u nedjelju i izbili na vrh ljestvice Primere.

Francuski reprezentativac Antoine Griezmann u 49. minuti i Belgijac Carrasco bili su strijelci za madridsku momčad koja je stigla do 14. prvenstvene pobjede, a treće zaredom. Atletico ima dva boda više od Barcelone, ali branitelji naslova imaju utakmicu manje.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1154 on: January 15, 2016, 05:34:54 PM »
Kup Kralja:
Atletico i Valencia u četvrtfinalu


Nogometaši Valencie i Atletico Madrida posljednji su četvrtinalisti španjolskog Kupa Kralja.
Valencia je u Granadu došla s domaćom pobjedom 4-0, a u Andaluziji je slavila s 3-0 i ogromnih 7-0 ušla u četvrtfinale.

Pogotke su za Valenciju postigli Wilfried Zahibo (38), Pablo Alcaser (63) i Pablo Piatti (83pen), dok je na vratima Granade bio bivši vratar Dinama Ivan Kelava. Atletico Madrid  je u uzvratu na svom stadionu porazio Rayo Vallecano s 3-0 i s ukupnih 4-1 izborio plasman među osam najboljih. Pogotke su za Atletico postigli Angelo Correa (40) i Antoine Griezmann (80, 90+1).

Ranije su četvrtfinale izborili Las Palmas, Barcelona, Celta Vigo, Athletic Bilbao, drugoligaš CD Mirandes i Sevilla.
Hina