Author Topic: Španska liga novosti-Primera Division  (Read 29500 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1155 on: January 17, 2016, 11:00:48 PM »
Barca uvalila pola tuceta

U 20. kolu Primere tri vodeće momčadi upisale su u nedjelju uvjerljive pobjede, a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je jedan o strijelaca za Barcelonu u trijumfu 6-0 protiv Athletica iz Bilbaoa.

Barca je povela već u 7. minuti golom Messija, a na 2-0 povisio je Neymar u 31. Već na startu drugog dijela, u 47. minuti, zabija Luis Suárez, a u 62. Ivan Rakitić povisuje na 4-0 nakon asistencije Neymara. Minutu kasnije Rakitić je zamijenjen. No, tu nije bio kraj priči, jer se Suárez još dva puta upisao u strijelce, u 68. i 82. minuti.

Treba napomenuti da je Barci posao olakšan, jer je već u 4. minuti isključen gostujući vratar Gorka Iraizoz.

-

Atletico Madrid je u gostima rutinski svladao slabašni Las Palmas sa 3-0,  a strijelci su bili Filipe Luis (17) i dva puta Antoine Griezmann (68, 89).                   

-

Nakon što su u prošlom kolu kolu "razbili" Deportivo sa 5-0, nogometaši Real Madrida su i u drugoj ligaškoj utakmici pod vodstvom novog trenera Zinedinea Zidana bili efikasni, te su na stadionu Santiago Bernabeu svladali Sporting Gijon sa 5-1.

Već u prvih 12. minuta susreta  bilo je jasno da će Real upisati novu pobjedu, jer su "kraljevi" vodili 3-0, a do poluvremena zabili su još dva gola. Jedini problem za Real ukazao se krajem prvog poluvremena, kada je zbog ozljede potkoljenice igru morao napustiti strijelac vodećeg gola Gareth Bale.

Uz njega, za Real su po dva puta zabili Cristiano Ronaldo (9, 18) i Karim Benzema (12, 41). Utješni pogodak za Sporting Gijon postigao je Isma López (62).

Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real, pruživši dobru partiju, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 64. minuti. Alen Halilović odigrao je prvo poluvrijeme za Sporting, ali bio je neprimjetan kao i njegovi suigrači.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1156 on: January 22, 2016, 08:32:58 PM »
Rossi na posudbi u Levanteu

Italijanski fudbaler Giuseppe Rossi će do kraja sezone nastupati za Levante kao posuđen igrač. Bivši napadač Villarreala je u ovoj sezoni započeo samo četiri utakmice u Seriji A, a na povratak u Španiju se odlučio kako bi spasio svoju karijeru. "Davao sam sve od sebe, kako na treninzima i na utakmicama, tako i na terapijama za oporavak. Žao mi je što nisam više igrao i mislim da sam ostao dužan navijačima Fiorentine", rekao je Rossi, te dodao: "Nadam se da će oni razumjeti moju odluku, jer želim ponovo igrati i biti sretan. Fiorentina će mi uvijek ostati u srcu i nikad neću zaboraviti podršku koju sam od njih dobio". Podsjećamo, 28-godišnji napadač je prije nekoliko sedmica najavio svoj povratak u Španiju, a za njega su se interesovali još Getafe, Real Sociedad i Real Betis.
sportsport.ba

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1157 on: January 30, 2016, 01:29:51 PM »
Barcelona i Atletico Madrid u susret ulaze s osvojenih 48 bodova

Barcelona i Atletico Madrid u subotu igraju za vodeću poziciju u Primeri, a evo kakve nam je zanimljivosti otkrila Opta uoči njihovog susreta.

- Barcelona ima niz od 11 utakmica bez poraza protiv Atletico Madrida u Primeri (devet pobjeda i dva remija).

- Na domaćem terenu, Barcelona ne zna za poraz od Atletica u posljednjih devet utakmica (sedam pobjeda i dva remija), a u prosjeku je postizala 3.44 pogotka po utakmici.

- Katalonci su nanizali 18 domaćih ligaških utakmica bez poraza (16 pobjeda i dva remija), u prosjeku su postizali 3.44 pogotka po utakmici, a primali 0.61.

- Atletico je dobio posljednje tri ligaške gostujuće utakmice, a da nije primio ni jedan pogodak. Posljednji je put nanizao četiri ili više takvih utakmica 2013. godine.

- Atletico je u pet od posljednjih šest utakmica u ligi na poluvrijeme išao s rezultatom 0:0.

- Leo Messi je postizao pogotke u posljednje tri uzastopne utakmice u prvenstvu (ukupno je zabio pet u tri susreta).

- Juanfranu će utakmica na Camp Nou biti 350. u prvoj ligi.

- Neymar je svoj prvi pogodak u Španjolskoj postigao upravo protiv Atletica (u prvoj utakmici španjolskog Superkupa 2014. godine).

- Luis Enrique je kao igrač prekinuo povijesni niz Atletica u minutama bez primljenog pogotka (1275 minuta držao je Abel Resino, a prekinuo ga je Enrique 1991. godine).​

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1158 on: January 30, 2016, 10:08:51 PM »
Preokret Barcelone protiv Atletica, gostima dva crvena kartona

U dvoboju vodećih momčadi Primere Barcelona je na svojem Nou Campu slavila protiv Atletico Madrida 2:1 i odvojila se na vrhu ljestvice. Derbi je pripao Barceloni, koja nikako nije briljirala, dok je Atletico ostavio odličan dojam, no momčad Diega Simeonea su skupo stajala čak dva isključenja.

Atletico je bolje počeo utakmicu i poveo u 10. minuti pogotkom Kokea, koji je neobjašnjivo ostao sam na desetak metara od gola i precizno pogodio. Barcelona se mučila, ali je u 30. minuti uspjela izjednačiti nakon atraktivne akcije Neymara i Jordi Albe koji je pronašao Messija, a ovaj iz trka neobranjivo pogađa mrežu Slovenca Oblaka. U 38. minuti dugo dodavanje Danija Alvesa prihvatio je Luis Suarez, oslobodio se čuvara i jakim prizemnim udarcem donosi vodstvo Kataloncima. Pet minuta poslije igrač Atletica Luis Felipe krvnički starta na Messiju i zarađuje isključenje.

I drugo poluvrijeme je Atletico, iako s desetoricom, počeo daleko bolje, a u 56. minuti Griezmann je promašio šansu utakmice kada je s dva metra pogodio petu vratara Barcelone Brava. U 65. minuti branič gostiju Godin grubo ruši Suareza i dobiva crveni karton, a s devetoricom igrača je momčad iz Madrida uspjela zatvoriti sve prilaze svojem golu i nije primila gol.

Ivan Rakitić je igrao odlično do 66. minute kada ga je zamijenio Arda Turan. 

Barcelona je sada sama na vrhu s 51 bodom i utakmicom manje. Atletico je ostao na 48, a treći je Real (44), koji u nedjelju dočekuje Espanyol.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1159 on: February 02, 2016, 09:46:50 AM »
Radošević na posudbu u Eibar

Mladi hrvatski reprezentativac Josip Radošević do kraja sezone igrat će u osmoplasiranoj momčadi španjolskog prvenstva Eibaru u koji stiže na posudbu iz Napolija. Radošević je prvi dio sezone proveo na posudbi u Rijeci.

Radošević je član Napolija od 2013., a mladog veznjaka ugovor s Napolijem, vodećom momčadi talijanskog prvenstva, veže do kraja lipnja.

Radošević će do kraja sezone igrati na posudbi u Eibaru nakon dogovora s Napolijem. Operacija uključuje mogućnost nastavka suradnje na kraju sezone, priopćili su iz Eibara.

Radošević je tako postao osmi hrvatski nogometaš u španjolskoj Primeri gdje već igraju Ivan Rakitić (Barcelona), Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid), Duje Čop (Málaga), Alen Halilović (Sporting), Ivan Kelava (Granada) i Stipe Pletikosa (Deportivo).

Eibar se trenutačno nalazi na osmom mjestu Primere s 33 boda, bodom manje od mjesta koje vodi u Europsku ligu, a Liga prvaka udaljena mu je 11 bodova. Radošević bi u novoj momčadi mogao debitirati u subotu protiv Atletico Madrida.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1160 on: February 06, 2016, 08:35:57 PM »
Torres zabio 100. gol za Atletico Madrid

Nakon što su prije tjedan dana izgubili od Barcelone 1-2, nogometaši Atletico Madrida u subotu su u 23. kolu pobijedili Eibar sa 3-1, a  Fernando Torres zabio je 100. gol u karijeri u dresu Atletica.

Eibar je poveo golom Keka u 47. minuti, a onda je uslijedio preokret. José Giménez je u 57. pogodio za 1-1, a potom je Saúl u 63. minuti doveo Atletico u vodstvo 2-1. Pobjedu Atletica potvrdio je u 90. minuti Fernando Torres, koji igrao posljednjih 15 minuta.

Torres je igrao za Aletico od 2001. do 2007., a u klub se vratio prije godinu dana.

Vodeća Barcelona ima 51 bod i dvije utakmice manje. Slijedi Atletico, koji ima također ima 51 bod, a treći je Real sa 47.

U nedjelju Barcelona i Real Madrid gostuju kod momčadi koje se bore za opstanak. Levante dočekuje Barcu, a Granada ugošćuje Real.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1161 on: February 09, 2016, 08:42:18 PM »
Jan Oblak ostaje u Madridu do 2021.

23-godišnji Slovenac Jan Oblak je produžio ugovor sa Atleticom iz Madrida do godine 2021. Vratar koji je došao u Atletico iz Benfice ljeti 2014. imao je ugovor sa "colchonerosima" do 2020, sada je to produžio.

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1162 on: February 11, 2016, 11:06:48 AM »
Barcelona u finalu kupa Kralja

Nogometaši Barcelone očekivano su se plasirali u finale španjolskog Kupa, nakon što su prije tjedan dana na svom Camp Nou deklasirali Valenciju sa 7:0, jučer su na Mestalli obavili formalnost odigravši 1:1.

Domaći su poveli preko Negreda (39), a Barcelonu, koja je igrala u pričuvnom sastavu, poraza je spasio Kaptoum (84).

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 76. minute.

U finalu, koji je na programu 21. svibnja, Barcelona će igrati protiv boljeg iz ogleda Celte i Seville koji će svoj uzvratni dvoboj igrati danas u Vigu, a veliki favorit za prolazak je Sevilla koja je prvu utakmicu dobila sa 4:0.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1163 on: February 12, 2016, 10:09:03 AM »
Kup Kralja:
Sevilla izborila finale s Barcelonom


Nogometaši Seville potvrdili su plasman u finale Kupa Kralja odigravši u uzvratu kod Celte u Vigu 2-2, te su obranili veliku prednost od 4-0 iz prvog dvoboja.

Celta se nije predavala i u 55. minuti je imala vodstvo od 2-0 pogocima Iaga Aspasa (35,55). Sevill je zabila preko Evera Banege u 57. minuti, a kada je domaći igrač John Guidetti promašio penal u 60. minuti, Celta se predala. Konačnih 2-2 postavio je Jevgenij Konopljanka dvije minute prije kraja.

U finalu će se sastati Sevilla i Barcelona, koja je u polufinalu s čak 8-1 izbacila Valenciju.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1164 on: February 15, 2016, 07:47:30 PM »
Spektakularna Barcelona uzvratila Celti, pogodak Rakitića

Nogometaši Barcelone svladali su u spektakularnoj utakmici 24. kola Primere na Nou Campu Celtu 6:1.

U strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Rakitić je postigao svoj treći gol sezone u 85. minuti kada je lobom prebacio istrčalog vratara gostiju za 5:1.

Golijadu je počeo Leo Messi tek u 28. minuti, a Celta je izjednačila u 39. minuti kada je John Guidetti realizirao kazneni udarac. U drugom dijelu briljirao je s tri uzastopna gola Luis Suarez, a "hat-trick" mu je omogućio Messi neobičnim potezom kod izvođenja jedanaesterca. Messi je umjesto šuta na vrata samo kratko dodao loptu utrčalom Suarezu koji pogađa praktički praznu mrežu. Rakitić je postigao gol za 5:1, a konačnih 6:1 postavio je Neymar u sudačkoj nadoknadi.

Barcelona se tako osvetila Celti za neugodan poraz (1:4) u prvom dijelu prvenstva, a Katalonci su se opet odvojili na vrhu ljestvice s 57 bodova i utakmicom manje od Atletica.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1165 on: February 26, 2016, 03:41:09 PM »
Neymar potpisao novi petogodišnji ugovor

Neymar je potpisao novi petogodišnji ugovor s Barcelonom i tako postao drugi najplaćeniji igrač u klubu. - Izvor: ESPN Brasil

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1166 on: March 02, 2016, 04:19:49 PM »
Atletico protiv Real Sociedada potvrdio pobjedu nad gradskim rivalom,
nova katastrofa Getafea


Dva susreta na rasporedu su bila u utorak navečer u Španjolskoj, a oba su ponudila golijadu u kojoj su sudjelovali samo domaći sastavi. Atletico je slavio protiv Sociedada, a Las Palmas protiv Getafea... Devetnaestu ovosezonsku pobjedu upisao je u utorak navečer Atletico Madrid koji je na svom terenu dočekao Real iz Sociedada. Jedan pogodak u prvom poluvremenu i još dva u nastavku bila su dovoljna za uvjerljivo slavlje i, barem na jedan dan, bijeg ispred Real Madrida na sedam bodova.

Atletico je bio bolja momčad koja je zasluženo upisala nove bodove, a posebno bolji bio je domaćin u prvih 45 minuta kada su gosti iz Sociedada uputili tek jedan udarac prema domaćem vrataru. Već u osmoj minuti je viđen prvi pogodak i to nakon što je loptu u vlastitu mrežu poslao Diego Reyes. Atletico je pokušavao povećati svoju prednost preko Griezmanna te dvaput Godina, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:0.

Prva minuta nastavka donijela je drugo pogodak domaćina nakon čega je bilo jasno kako gosti iz Madrida odlaze praznih ruku. Vietto je poslao loptu u kazneni prostor, a tamo pronalazi Saula Nigueza koji pogađa bez većih problema. Vrlo brzo, već u 60. minuti susreta postavljen je i konačni rezultat. De La Bella je napravio prekršaj za najstrožu kaznu, što u pogodak pretvara Antoine Griezmann koji pogađa 14. put ove sezone.

Tri minute kasnije rezultat je mogao ublažiti Carlos Vela koji nije bio dovoljno precizan, a pred sam kraj susreta domaćinu je zbog nedozvoljene pozicije poništen četvrti pogodak.

-

Još uvjerljiviji bio je Las Palmas koji je Getafe ispratio s četiri pogotka, preskočio ga na prvenstvenoj ljetvici i barem privremeno se maknuo od zone ispadanja. Dva pogotka u svakom poluvremenu presudila su gostima koji ipak nisu zaslužili tako uvjerljiv poraz.

Već u sedmoj minuti mrežu Guaite načeo je Willian Jose koji dobro reagira na ubačaj sa strane. Taj rezultat se održao na semaforu do 27. minute kada je Lacen igrao rukom, a sudac bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Prednost domaćeg sastava povećao je Viera koji osigurava miran odlazak na predah.

Samo su četiri minute prošle u drugom poluvremenu kada je domaćin definitivno riješio pitanje pobjednika. Guaita je prvi pokušaj domaćina uspio zaustaviti, ali onaj Tanausua ipak nije mogao. Sedam minuta prije kraja konačnih 4:0 postavlja Tanausu drugim svojim pogotkom, dijelom zahvaljujući i činjenici da su nešto ranije gosti ostali i bez jednog igrača jer je u 65. minuti igru zbog dva žuta kartona morao napustiti Pereira.
sportnet

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1167 on: March 06, 2016, 08:07:29 PM »
Real se iskalio na Celti sa sedam komada, Ronaldo zabio četiri!


Nogometaši Real Madrida "pregazili" su u 28. kolu Primere na Bernabeu Celtu s čak 7-1, a četiri gola je postigao Cristiano Ronaldo. Portugalac je odigrao jednu od najboljih utakmica sezone, a četiri pogotka je postigao u razmaku od samo 25 minuta, od 50. do 75. minute, pri čemu su drugi i treći bili iznimno atraktivni. Ronaldo je sada s 27 golova pretekao Luisa Suareza (25) na čelu najboljih strijelaca Primere. Uz Ronalda (50, 58, 64, 75), u strijelce su se upisali Pepe (41), Jese Rodriguez (77) i Gareth Bale (81), koji se vratio nakon dvomjesečnog izbivanja zbog ozljede.

Celta se odlično držala sve do 41. minute kada su primili prvi gol, a u drugom dijelu su doživjeli katastrofu, koju su ublažili počasnim pogotkom Iago Aspasa (62). Kod Reala je cijelu utakmicu odigrao Mateo Kovačić, dok je Luka Modrić ozlijeđen. Vodi Barcelona s 69 bodova ispred Atletica (61) i Reala (60).
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1168 on: March 06, 2016, 08:09:02 PM »
Barcelona deklasirala Eibar

Nogometaši Barcelone suvereno kroče ka naslovu prvaka Španjolske nakon što su u 28. kolu slavili kod Eibara s 4-0.

Barca je povela već u 8. minuti preko Munira El Haddadia, koji je igrao umjesto suspendiranog Neymara, a potom je argentinski čarobnjak Lionel Messi postigao dva pogotka (41,76pen).

Luis Suarez je u 84. minuti potvrdio visoku pobjedu sjajnom solo-akcijom, a to mu je 26. gol u sezoni i drugi je na listi strijelaca iza Cristiana Ronalda (27).

Kod Eibara je cijeli susret odigrao  Josip Radošević, a kod Barcelone Ivan Rakitić.

Barcelona vodi s 11 bodova više od Atletica koji ima utakmicu manje, a Real zaostaje 12 bodova.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1169 on: March 07, 2016, 03:18:11 PM »
Atletico Madrid i dalje bježi Realu, pala Nevilleova Valencia

Odličnu utakmicu ponudili su gledateljima Valencia i Atletico Madrid, a uspješniji su bili gosti koji s tri postignuta pogotka nose sva tri boda te svoju prednost ispred Real Madrida vraćaju na plus četiri... Četiri pogotka, mnoštvo prilika i jedan crveni karton viđen je u novoj pobjedi Atletico Madrida koji je u nedjelju navečer slavio protiv Valencije, nanijevši joj i drugi domaći poraz u samo osam dana.

Krenulo je nepreciznim pokušajem Gimeneza iz devete minute koji ne ugrožava vratara Valencije, a ubrzo prijete još Vietto i Griezmann, ali također bezuspješno. Prvu pravu prijetnju na suprotnoj strani priredio je Čerišev, ali Jan Oblak sjajno reagira i spriječava pogodak, da bi već idući napad donio vodstvo Atleticu. Koke je svojom loptom pronašao Griezmanna, a Francuz odlično pogađa s dvadesetak metara.

Međutim, gostujuće vodstvo održalo se samo četiri minute jer utakmicu na početak vraća Čerišev nakon sjajne kombinacije s Pacom, a to je bio i rezultat koji su momčadi odnijele na odmor, iako su još jednom opasno prijetili Vietto na jednoj i Čerišev na drugoj strani.

Upravo je Vietto imao prvu veliku prigodu u nastavku susreta kada je u 60. minuti gađao pod gredu, ali Diego Alves spriječava novu promjenu rezultata. Nikakvih šansi zato nije imao u 72. minuti kada je gosti pogađaju za novo vodstvo. Izveli su udarac iz kuta s desne strane, a igrači Valencije na drugoj vratnici ostavljaju potpuno usamljenog Torresa koji nije imao većih problema.

Šest minuta kasnije Valencia ostaje bez Aderlana koji zarađuje drugi žuti karton i već je tada bilo jasno da će teško uspjeti dohvatiti barem jedan bod. Svaku dvojbu otklonio je Ferreira Carrasco koji pet minuta prije kraja susreta pogađa za konačnih 3:1 i zasluženu pobjedu gostiju.
sportnet