Author Topic: Španska liga novosti-Primera Division  (Read 29496 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1170 on: March 13, 2016, 10:57:06 AM »
Barcelona 'razbila' Getafe, Rakitić na klupi

You are not allowed to view links. <a href="https://www.cardsharing-x.com/register/?PHPSESSID=26d66924a7cdb09196be5e6af009abb8">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="https://www.cardsharing-x.com/login/?PHPSESSID=26d66924a7cdb09196be5e6af009abb8">Login</a> Španjolski nogometni prvak Barcelona u susretu je 29. kola Primere na svojem Camp Nou deklasirala Getafe 6:0 i tako povećala prednost ispred drugog Atletica iz Madrida na 11 bodova.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, uz još četvoricu prvotimaca, dvoboj je pratio s klupe za pričuve.

Pogotke za Barcelonu postigli su Juan Rodriguez (8-ag), Munir El Haddadi (19), Neymar (32, 51), Lionel Messi (40) i Arda Turan (57), a Messi je uz postignuti pogodak i tri asistencije stigao i promašiti kazneni udarac u 11. minuti.

Barcelona sada ima 75 bodova, drugi Atletico je na 67, a treći Real Madrid na 60 uz utakmicu manje. Getafe je 16. s 27 bodova.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1171 on: March 14, 2016, 07:23:39 PM »
S ovim se Kovačić mora boriti u Realu!
Španjolac poludio kad je vidio da mora na klupu zbog Hrvata!


Nogometaši Reala spasili su se novog kiksa na gostovanju kod Las Palmasa u 29. kolu Primere. Zasluge ovoga puta idu Casemiru koji je u 89. minuti zabio za pobjedu (2:1) i donekle ublažio bijes navijača, no događaji na travnjaku i oko njega još su jednom potvrdili loše odnose u svlačionici Kraljevskog kluba.

Real je do pobjede došao sretno jer su domaćini igrom zaslužili barem bod. Nakon što je Sergio Ramos u 24. minuti doveo Real u vodstvo, tri minute prije kraja Willian Jose je izjednačio baš nakon pogreške Ramosa. Real je spasio Casemiro koji je minutu prije kraja nakon udarca s kuta glavom postigao gol za pobjedu. U sudačkoj nadoknadi je isključen Ramos.

Španjolski mediji dan poslije pišu o lošoj igri Ronalda i društva, ali i novom ispadu jedne od Realovih zvjezdica. Pod svjetla reflektora ovoga je puta došao Isco i njegova bijesna reakcija kada ga je Zidane u 60. minuti poslao na klupu, a uveo našeg Matea Kovačića.

Španjolskog veznjaka toliko je razbjesnila ova trenerova odluka da je na klupi bacao sve što mu je došlo pod ruku. Prvo je bacio jaknu, potom i bocu s vodom, a na kraju ga je morao smirivati Pepe.
sn

You are not allowed to view links. <a href="https://www.cardsharing-x.com/register/?PHPSESSID=26d66924a7cdb09196be5e6af009abb8">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="https://www.cardsharing-x.com/login/?PHPSESSID=26d66924a7cdb09196be5e6af009abb8">Login</a>

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1172 on: March 20, 2016, 08:39:13 AM »
Tko je mogao zamisliti ovakav preokret?
Halilovićev Sporting srušio španjolskog velikana!


U 30. kolu nogometnog prvenstva Španjolske Sporting je u subotu u Gijonu upisao senzacionalnu važnu pobjedu u borbi za opstanak, svladavši drugoplasirani Atletico Madrid sa 2:1.

Atletico je poveo golom Antoinea Griezmanna u 29. minuti.

No, u posljednjih 11 minuta susreta Sporting je napravio veliki preokret.

Prvo je Antonio Sanabria u 79. pogodio za izjedanačenje, a potom je Carlos Castro u 89. minuti donio pobjedu Sportingu.

Hrvatski veznjak Alen Halilović nije bio u sastavu Sportinga.
sn

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1173 on: March 20, 2016, 07:56:44 PM »
Pogodak Rakitića u remiju Barcelone i Villareala

U derbiju 30. kola Primere Villareal i Barcelona su odigrali 2:2, a peti pogodak u prvenstvu polučio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Rakitić je postigao prvi gol na utakmici iz gužve u 21. minuti, a kada je Neymar iz kaznenog udarca u 41. minuti povećao na 2:0, činilo se da će Barcelona lako do pobjede. No, Villareal je u drugom poluvremenu zaigrao puno bolje, pa je u Cedric Bakambu u 58. minuti smanjio na 1:2, a samo pet minuta kasnije branič Barcelone Jeremy Mathieu je nspretno ugurao loptu u mrežu za konačnih 2:2.

Rakitić je odlično odigrao cijelu utakmicu za Barcelonu kojoj je ovo tek četvrti remi u dosadašnjih 30 kola.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1174 on: March 21, 2016, 03:57:32 PM »
Real Madrid nadigrao Sevillu, Ronaldo promašio jedanaesterac

Nogometaši Reala slavili su u 30. kolu Primere na svom Bernabeu protiv Seville s 4-0 i približili se Atleticu na drugom mjestu.

U uzbudljivoj utakmici s čak dva promašena penala Real je lako došao do pobjede pogocima Benzeme, Ronalda, Balea i Jessea.

U 27. minuti je napadač Seville Kevin Gameiro promašio kazneni udarac, a u 68. minuti to je uspjelo i Ronaldu koji je s bijele točke poslao daleko iznad vrata.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real.

Vodi Barcelona s  76 bodova, Atletico ima 67, a Real samo bod manje, dok je Sevilla na 48 bodova, koliko ima i Celta, koja je ranije pobijedila u gostima Valenciju s 2-0.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1175 on: April 03, 2016, 11:08:07 AM »
Ronaldo šokirao Camp Nou

U derbiju 31. kola nogometnog prvenstva Španjolske madridski Real je na Camp Nou svladao Barcelonu sa 2:1, a Ivan Rakitić i Luka Modrić pružili su dobre partije.  U El Clasicu Rakitić je za Barcu igrao do 74. minute, a Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić ostao u Madridu.

Prvu priliku na utakmici imala je Barca u 10. minuti, ali Luis Suarez ju je upropastio. Devet minuta kasnije Rakitić je pokušao sa vrha kaznenog prostora, lopta je išla u sami kut, ali vratar Navas uspio je sačuvati mrežu.

Najbolja priliku za Real u prvom poluvremenu imao je Benzema u 43. minuti. Carvajal je dobro ubacio, a Benzema sa osam metara iz voleja je pogodio 20. red tribina.

Barca opet prva prijeti u nastavku, u 55. minuti Lionel Messi je sa 18 metara pokušao lobati vratara Reala, ali Navas odlično reagira. Ipak, u 56. minuti Rakitić je izveo korner, a Gerard Piqué glavom pogađa za vodstvo Barcelone 1:0.

Real je vrlo brzo poravnao, u 62. minuti Karim Benzema odličnim volejem pogađa za 1:1. Akciju su zakuhali Modrić i Marcelo. Real je nakon toga sve opasniji, pa u 82. minuti Cristiano Ronaldo pogađa vratnicu.

No, minutu kasnije Real ostaje sa igračem manje, jer je stoper Sergio Ramos dobio drugi žuti karton. Ipak, u 85. minuti Cristiano Ronaldo na asistenciju Garetha Balea pogađa za pobjedu Reala 2:1.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1176 on: April 21, 2016, 02:48:23 PM »
Barca preboljela krizu i razbila Deportivo

Nogometašii Barcelone prakinuli su očajnu seriju rezultata i pobijedili Deportivo u La Coruni sa 8:0, u duelu 34. kola španjolske Primere. Ekipa Luisa Enriquea je poslije tri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu uspjela slaviti i napraviti veliki korak ka obrani naslova.

Heroj trijumfa u La Coruni bio je sjajni Luis Suarez koji je postigao četiri gola za goste. Prvo se u 11. minuti poslije kornera sjajno snašao na petercu i lijevom nogom zatresao mrežu, da bi 13 minuta kasnije iskoristio genijalan pas Lionela Messia i ponovo zatresao mrežu domaćina.

Deportivo je između prvog i drugog gola Barce imao dvije ili tri velike prilike, ali nije postigao gol i u nastavku nije imao šansu.

Na 3:0 je u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena povećao Ivan Rakitić poslije asistencije Suareza, da bi Urugvajac šest minuta kasnije poslije još jednog dodavanja Messia pogodio za 4:0. To nije bio kraj njegove simultanke, pošto je pogodio i u 64. minuti, ovoga puta poslije dodavanja Neymara.

Do kraja utakmice Suarez nije pogađao, ali je imao još dvije asistencije, a Barca je postigla još tri gola. Messi je bio strijelac u 73. minuti, šest minuta kasnije pogodio je i Bartra, a konačan rezultat postavio je Neymar devet minuta prije kraja.

Atletico Madrid pobijedio je Athletic Bilbao u gostima s minimalnih 1:0 i tako se ponovo izjednačio na čelu  sa Barcelonom. Jedini gol na gostovanju u Bilbau postigao je Fernando Torres u 38. minuti poslije asistencije Griezmana.

Real Madrid nastavio je pratiti Barcelonu i Atletico u borbi za titulu. "Kraljevski klub" je u posljednjem susretu 34. kola svladao Villareal 3:0. Strijelci za domaćine na Santiago Bernabeuu bili su Karim Benzema u prvom, te Lucas Vasquez i Luka Modrić u drugom poluvremenu.
sk

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1177 on: May 01, 2016, 10:37:21 AM »
Barcelona je zadržala prvo mjesto

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić bio je strijelac prvog pogotka za Barcelonu u 2-0 (0-0) pobjedi na gostovanju kod Betisa u Sevilli u susretu 36. kola kojom se katalonski div vratio na vrh Primere.

Rakitić je u 50. minuti iskoristio veliku zbunjenost u domaćoj obrani nakon ubacivanja Lionela Messija u njihov kazneni prostor i svojim sedmim golom u prvenstvu ove sezone doveo Barcelonu u vodstvo.

Konačni rezultat postavio je Luis Suarez u 81. minuti, a asistent je opet bio Messi.

Rakitić je igrao do 86. minute za Barcelonu koja je ponovno vodeća na ljestvici sa 85 bodova, koliko ima i drugi Atletico Madrid, dok je treći Real Madrid s bodom manje.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1178 on: May 08, 2016, 11:01:07 PM »
Barcelona na korak od naslova prvaka,
Atletico porazom u Valenciji bez šanse za prvo mjesto


Pretposljednje kolo Primere smanjilo je broj momčadi koje pretendiraju na naslov prvaka. Atletico Madrid otpao je iz igre porazom u gostima kod Levantea, a Barcelona i Real Madrid upisali su pobjede. U posljednjem kolu Barcelona gostuje kod Granade i pobjedom može obraniti naslov prvaka bez obzira na ishod dvoboja Deportivo - Real Madrid...

Barcelona je napravila novi korak prema naslovu prvaka i samo još jedna pobjeda dijeli je od ispunjenja cilja. Gostovat će u posljednjem kolu kod Granade, a u pretposljednjem kolu svladala je na Camp Nouu Espanyol s 5:0.

Očekivan rasplet, Barcelona je potvrdila razliku u kvaliteti i bez problema visoko je slavila. Povela je već u osmoj minuti sjajnim pogotkom Lea Messija iz slobodnog udarca, a tri minute kasnije Ivan Rakitić poslao je loptu u mrežu, no pogodak nije priznat, opravdano zbog zaleđa.

U drugom dijelu Espanyol se potpuno raspao. Već u 52. minuti Luis Suarez doveo je domaćina u vodstvo 2:0, deset minuta kasnije postigao je svoj drugi pogodak, a u zadnjih 15 minuta među strijelce su se upisali i Rafinha i Neymar za konačnih 5:0.

Upravo Rafinha ušao je u igru umjesto Rakitića koji je travnjak napustio u 74. minuti.

Madridski Atletico otpao je iz kombinacija za naslov prvaka. Gostovao je u Valenciji kod Levantea koji je već ispao iz lige, ali Simeoneova momčad kiksala je i upisala poraz 2:1.

Nije pomogao niti rani pogodak Fernanda Torresa već u drugoj minuti, nakon točno pola sata igre Victor Casadesus poravnao je na 1:1.

U drugom dijelu pokušavali su gosti doći do pobjede, no domaćin se obranio i onda u završnici preko Giuseppea Rossija stigao do drugog pogotka i pobjede.

Real Madrid svladao je na Santiago Bernabeuu Valenciju s 3:2 i tako ostao na bod iza Barcelone i s nadom u pomoć Granade u borbi za naslov prvaka.

Bez Luke Modrića koji je propustio ovaj dvoboj zbog ozljede mišića, a Mateo Kovačić dobio je priliku u zadnjih 25 minuta umjesto Karima Benzeme.

Madriđani su na poluvremenu imali prednost 2:0 golovima Cristiana Ronalda i Karima Benzeme, ali Valencia je prijetila i smanjila preko Rodriga nakon deset minuta igre u drugom dijelu.

Ubrzo je Ronaldo došao do novog pogotka, ali i Valencia smanjila golom Gomesa na ulasku u zadnjih deset minuta. Ubrzo je isključen Rodrigo i Valencia s čovjekom manje nije došla do poravnanja.

Celta je napravila novi korak prema osiguravanju pete pozicije domaćom pobjedom protiv Malage. Slavila je s 1:0 pogotkom Diega Nolita u 31. minuti. Duje Čop za goste je odradio 80 minuta nakon čega ga je zamijenio Uche.

60 minuta dobio je Josip Radošević u domaćem remiju Eibara s Real Betisom. Ruben Castro bio je strijelac za goste koji su prednost držali do 73. minute kada Enrich pogađa za 1:1.

Getafe i Sporting Gijon susreli su se u važnom susretu u borbi za opstanak, a on je završen remijem 1:1 i obje momčadi i dalje su u opasnosti. Alen Halilović igrao je za goste do 68. minute kada ga je zamijenio Menendez i to pri vodstvu Sportinga 1:0 nakon gola Alvareza u 50. minuti. Getafeu je bod osigurao Šćepović pogotkom u 80. minuti. Gosti su posljednjih pola sata odradili s igračem manje nakon drugog žutog kartona Nachu Casesu.

U problemima je Rayo Vallecano koji je poražen na gostovanju kod Real Sociedada, a Granada je došla do velike pobjede 4:1 u gostima kod Seville.
sportnet

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1179 on: May 14, 2016, 10:38:27 PM »
Barcelona obranila naslov na krilima Suareza

Nogometaši Barcelone obranili su naslov španjolskog prvaka nakon što su u susretu posljednjeg, 38. kola Primere u gostima pobijedili Granadu 3:0. Barceloni je za potvrdu 24. titule u klupskoj povijesti trebala pobjeda na stadionu Nuevo Los i Katalonci su sav posao obavili već u prvom poluvremenu golovima Luisa Suareza (22, 38). Sjajni Urugvajac je u drugom poluvremenu postigao još jedan pogodak za sigurnu pobjedu i veliko slavlje.

S tri nova gola Suarez je stigao do brojke od 40 golova ove sezone i prvi je strijelac Primere. Zanimljivo, to je prvi put nakon sezone 2009./10. da najbolji strijelac Primere nije bio Leo Messi ili Cristiano Ronaldo.

Ivan Rakitić je za Barcelonu igrao do 79. minute, dok je Ivan Kelava nije bio u krugu kandidata za sastav domaćina.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1180 on: May 15, 2016, 12:53:21 PM »
Barca prvak La lige

You are not allowed to view links. <a href="https://www.cardsharing-x.com/register/?PHPSESSID=26d66924a7cdb09196be5e6af009abb8">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="https://www.cardsharing-x.com/login/?PHPSESSID=26d66924a7cdb09196be5e6af009abb8">Login</a>

Suarez je prvi strijelac La lige i izjednačen s Messijem u asistencijama


Luis Suárez: "Sretan sam zbog svega. Zbog titule, golova, zbog toga što smo usrećili navijače... Ovo je jedinstven trenutak, trenutak za uživanje." "Želim se zahvaliti svim suigračima, jer bez njih ne bih osvojio individualne nagrade. Bez njih ne bih bio u ovoj situaciji. Tražili su me na terenu i ja to cijenim, napravili su sav posao, ja sam samo trebao ubaciti loptu. Hvala im još jednom." "Danas ćemo proslaviti titulu, a onda ćemo razmišljati o Kupu. Bila je ovo teška sezona, naporno smo radili i ovo je naša nagrada."

Čestitke Barca

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1181 on: May 23, 2016, 02:50:45 PM »
Barceloni u produžetku Kup i druga dvostruka kruna zaredom

You are not allowed to view links. <a href="https://www.cardsharing-x.com/register/?PHPSESSID=26d66924a7cdb09196be5e6af009abb8">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="https://www.cardsharing-x.com/login/?PHPSESSID=26d66924a7cdb09196be5e6af009abb8">Login</a> Nogometaši Barcelone pogocima Jordija Albe i Neymara u produžetku, pobijedili su Sevillu 2-0 u finalu Kupa Španjolske odigranom u nedjelju na madridskom stadionu Vicente Calderon, te su drugu godinu zaredom osvojili domaću dvostruku krunu.

No, ovo je bio jedan od najteže osvojenih trofeja u eri Luisa Enriquea, u utakmici u kojoj je, netipično za Barcelonu, obrana morala odigrati iznimno važnu ulogu.

Naime, Barcelona je od 36. minute ostala s desetoricom igrača na terenu, jer je sudac Carlos Del Cerro pokazao izravan crveni karton Javieru Mascheranu, zbog povlačenja i rušenja Kevina Gameira kad je francuski napadač bio u izglednoj situaciji i mogao krenuti sam prema Barceloninim vratima. Kolateralna žrtva tog događaja ispao je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, jer ga je trener Katalonaca Luis Enrique u poluvremenu ostavio u svlačionici kako bi osnažio obrambenu liniju ubacivanjem Jeremyja Mathieua.

Ipak, Sevilla nije uspjela materijalizirati brojčanu prednost, iako je momčad Unaija Emeryja u nekoliko navrata opasno zaprijetila Barceloninim vratima. Trostruki pobjednici Europske lige najbliže su pogotku došli u 51. minuti kad je Ever Banega pogodio vratnicu.

Isključenje Mascherana nije bila jedina nesreća koja je zadesila Barcelonu na Vicente Calderonu, jer je katalonska momčad u 55. minuti ostala i bez svog najboljeg strijelca Luisa Suareza. Urugvajac je zbog ozljede desne noge morao napustiti igru. Sve je to dovelo do toga da je Barcelona prvi udarac u okvir gola uputila tek u 76. minuti, kad je iz slobodnog udarca s 25 metara prilično mlako pucao Messi.

U emocijama nabijenom finalu glavni sudac Del Cerro imao je pune ruke posla i u posljednjih pet minuta regularnog dijela te dodatnih pet minuta nadoknade podijelio čak pet žutih i jedan crveni karton. Sevilla je izgubila brojčanu prednost nakon što je crveni karton, u drugoj minuti sudačke nadoknade, zaradio Argentinac Ever Banega zbog rušenja Neymara na rubu kaznenog prostora, kad je Brazilac sam krenuo prema vratima Andalužana.

Kad su ostali s istim brojem igrača na travnjaku, Barcelona je u produžetku preuzela kontrolu igre te postala znatno konkretnija u svojim naletima prema Sevillinim vratima. U 97. minuti Leo Messi je sjajnom dugom loptom prebacio Sevillinu obranu, Jordi Alba je pretrčao svog čuvara Vitola i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio suprotni kut Ricovih vrata.

Čuvar Sevilline mreže u toj je situaciji bio nemoćan, ali je u završne dvije minute prvog dijela produžetka dvaput sjajno reagirao i spriječio Barcelonine igrače da udvostruče prednost. Prvo je obranio udarac glavom Piquea iz neposredne blizine, a samo minutu poslije snažan i precizan udarac Danija Alvesa.

Do konačne potvrde obrane naslova u Kupu Španjolske i druge uzastopne dvostruke krune, Barcelona je stigla u 123. minuti, kad je Messi sjajno asistirao za Neymara, a Brazilac poslao loptu u lijevi donji kut Ricovih vrata.

Barcelona je tako na Vicente Calderonu osvojila svoj 28. Kup kralja u svom 38. nastupu u finalu, a Sevilla je ostala na pet naslova. Andalužani su samo su dvaput poraženi u finalu, a posljednji put daleke 1962. godine.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1182 on: August 18, 2016, 09:01:55 AM »
Barceloni Superkup, Rakitiću 18 minuta

Nogometaši Barcelone osvajači su španjolskog Superkupa ove sezone, oni su u uzvratnom dvoboju na svom Camp Nou svladali Sevillu sa 3-0 (1-0) i tako potvrdili 2-0 pobjedu otprije tri dana iz Seville.

Pogotke za Barcelonu postigli su Arda Turan (10, 47) i Messi (55).

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu od 72. minute.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1183 on: August 21, 2016, 10:27:16 AM »
Barcelona krenula šesticom

Nogometaši Barcelone silovito su krenuli u obranu naslova prvaka Španjolske, oni su u 1. kolu na svom Camp Nou svladali Betis sa 6-2 (3-1). Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu.
 
Prvi gol postigao je Arda Turan (6), dva Lionel Messi (37, 58), a tri Luis Suarez (42, 56, 82), dok je oba gola za goste postigao Ruben Castro (21, 84).

U petak su odigrana prva dva susreta nove sezone Primere, Deportivo je svladao Eibar sa 2-1, dok su Malaga i Osasuna odigrale 1-1, u subotu Granada - Villarreal 1-1 i Sevilla - Espanyol 6-4, u nedjelju će na teren Sporting - Athletic, Real Sociedad - Real Madrid i Atletico - Alaves, a u ponedjeljak Celta - Leganes i Valencia - Las Palmas.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1184 on: September 11, 2016, 11:16:18 AM »
Alaves senzacionalno slavio na Camp Nou

Momčad Alavesa priredila je senzaciju u španjolskom nogometnom prvenstvu svladavši u subotu u 3. kolu aktualnog prvaka Barcelonu na njezinom Camp Nou s 2-1 (1-0).

Alaves je prošle godine bio drugoligaš, a do druge pobjede u povijesti na velebnom stadionu u Barceloni momčad pod vodstvom Argentinca Mauricija Pellegrina stigla je pogocima Deyversona (39) i Ibaija (64). Jedini strijelac za domaće bio je Mathieu (46) koji je nedugo nakon izjednačujućeg pogotka imao čistu priliku za vodstvo Katalonaca.

Trener Barcelone Luis Enrique postavio je momčad bez Lionela Messija i Luisa Suareza. Argentinca je uveo u 60. minuti, a Urugvajca šest minuta poslije, ali mu to nije donijelo željeni efekt. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Barcelonu koja je ovim porazom pala na četvrto mjesto sa šest bodova, iza vodećeg Real Madrida sa 9, Seville (7) i Las Palmasa (6). Alaves se neočekivanom, prvom pobjedom u sezoni probio na sedmo mjesto s pet bodova.
Hina