Nogometne zanimljivosti iz područja ex-yu

Started by pomaranca, March 22, 2010, 05:09:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Višenedeljna dilema je otklonjena. Damir Kahriman (30) novi je golman Crvene zvezde i već od nedelje radiće sa ostatkom tima na pripremama u Čatežu.

Golman koji je raskinuo ugovor sa ukrajinsko Tavriom je za srpske medije rekao:

"Već dva puta sam bio na pragu Zvezde, ali je treća bila sreća. Želja da saraÄ'ujemo bila je obostrana i brzo smo se dogovorili. Zahvaljujem se Zvezdanu Terziću na poverenju. Imali smo sjajnu saradnju joÅ¡ dok je bio predsednik FSS, a ja mladi reprezentativac. Terzić je čovek pun energije i siguran sam da pokreće dobre stvari za klub.", rekao je Kahriman

O svom konkurentu za Zvezdinu jedinicu kaže:

"Radujem se što Zvezda ima tako mladog i darovitog golmana. Jaka konkurencija je uvek najvažnija za golmana. Mene je stvorila kao igrača. Ko bude bolji, neka brani. Trudiću se da pokažem kvalitet i da nisam pao s neba ovde, već da posle reprezentativnog staža i igranja u jakoj ukrajinskoj ligi zaslužujem da budem u Zvezdi.", objasnio je Kahriman.

Kahriman će se sutra pridružiti novim klupskim drugovima u Sloveniji.

Ovo je već četvrto pojačanje Å¡ampiona Srbije u prelaznom roku nakon Gavrića,despotovića i ĐorÄ'evića, a Mijaijlović je produžio ugovor.

Ovo počinje da podseća na one prelazne rokove od pre par sezona kada je Zvezda dovodila I po 15-ak prosečnih igrača a onda se pokazalo da većina od njih nema kvalitet ni za klupu bivšeg prvaka Evrope.
(balkan-sport)

pomaranca

Samardžić je potpisao ugovor na dvije godine, a konkurirat će za sastav već u Superkupu u petak protiv Dinama.

Miral Samardžić novi je igrač Rijeke. Dosadašnji član moldavskog Sheriffa potpisao je dvogodišnji ugovor za momčad s Kantride, uz mogućnost produljenja na još jednu sezonu.

Slovenac Samardžić igra na mjestu stopera i moći će odmah zaigrati u prvoj europskoj utakmici na Kantridi 17. srpnja, najvjerojatnije protiv maÄ'arskog FerencvaroÅ¡a.

Rijeka ima problema s nedostatkom stopera, već dugo ozlijeÄ'eni su Marić i Knežević, a tom popisu pridružili su se Marko LeÅ¡ković i Matej Mitrović. Miral Samardžić priključit će se momčadi Rijeke već u srijedu i biti u konkurenciji za sastav u utakmici Superkupa protiv Dinama, na rasporedu u petak na Kantridi.
(goal)

pomaranca

Reprezentativac Slovenije Branko Ilič (ljevo) prvo je pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku. Doskorašnji defanzivac Hapoela iz Tel Aviva potpisao je saradnju sa crno-belima na 2 godine. Tokom četvrtka biće obavljena i promocija nove crno-bele akvizicije.

Ilić je karijeru počeo u Olimpiji, a igrao je u Domžale, Betis, Moskvu, Lokomotivu iz Moskve, Anartozis, a sa Kipra je doÅ¡ao u Hapoel iz Tel Aviva. Novo pojačanje crno-belih je igrao za mlaÄ'e selekcije Slovenije, dok je za seniorski tim od 2004. godine odigrao 53 meča bez gola.
(blic.rs)

pomaranca

Zrinjski je potvrdio da je Aleksandar Radulović novi igrač prvaka BiH. Ovaj 27-godišnji veznjak u mostarski klub dolazi iz banjalučkog Borca, čiji je član bio u protekle dvije sezone.

Radulović je već jutros odradio prvi trening s novim suigračima, a sa Zrinjskim je potpisao dvogodišnji ugovor (1+1).

Radulović je u redove Zrinjskog dospio svega nekoliko dana prije prve europske utakmice u kojoj će naš prvak omjeriti snage sa slovenačkim Mariborom.
(dnevno.ba)

pomaranca

Fudbalski klub Sarajevo dobio je danas veliko pojačanje. Ahmad Kallasi, sirijski reprezentativac, nakon višemjesečnih pregovora konačno je stigao u glavni grad BiH da bi potpisao ugovor sa timom sa Koševa.

Kallasi igra na poziciji desnog bočnog i osnažit će konkurenciju u bordo timu.

Na sarajevskom aerodromu ovog fudbalera dočekali su predstavnici Sarajeva i novinari kojima je Sirijac izjavio da mu je drago što je konačno sve završeno na obostrano zadovoljstvo.

On je prvi Arapin koji će potpisati za Sarajevo u historiji kluba.

"Velika mi je čast što ću biti prvi Arapin koji će potpisati za FK Sarajevo. U posljednje vrijeme sam o ovom timu puno čitao na internetu, tako da znam da je to jedan od najvećih bh. klubova i bit će mi čast nositi bordo dres. Znam da su Bosanci i Hercegovci dobri ljudi", kazao je u svom prvom obraćanju bh. medijima.

Kallasi je kazao da ga je u Siriji trenirao bh. stručnjak Kemal Alispahić i aktuelni kondicioni trener Sarajeva Almir Seferović.

"Dok su oni bili u Siriji puno sam slušao o vašoj zemlji", poručio je ovaj fudbaler.

Na pitanje novinara da li je fizički spreman, s obzirom na ratno stanje u Siriji, odgovorio je: "Sto posto sam spreman, sve vrijeme se igrala liga, tako da s te strane neće biti problema".

Sirijac je u Sarajevo doletio iz Bejruta preko Istanbula.
(klix.ba)

pomaranca

U Vip prostorijama GNK Dinama u Zagrebu uz druženje s novinarima predstavljeno je osam ovosezonskih pojačanja hrvatskog prvaka.

Dinamove prinove su Franko Andrijašević, Paulo Machado, Dejan Radonjić, Marko Pjaca, Leonardo Sigali, Goncalo Santos, Armin Hodžica i Eduardo Carvalho.
(hrt.hr)

pomaranca

Sokol Cikkalleshi nema pravo nastupa u drugom pretkolu Eurolige, jer je već ove sezone igrao Europsku ligu.

RNK Split se pojačao s jednim reprezentativcem, Albancem Sokolom Cikkalleshijem.

Dvadesettrogodišnji napadač stigao je iz albanskog prvoligaša Kukesija za koji je prošle sezone postigao ukupno 22 pogotka. Cikkalleshi je odnedavno i albanski reprezentativac, a za 'A' selekciju nastupio je tri puta.

Albanski napadač u Europi neće biti u sastavu trenera Ivana Matića, jer je ove sezone već igrao Europsku ligu za Kukesi.
(goal)

pomaranca

Modri su dogovorili dolazak još jednog velikog pojačanja jer u Dinamo iz redova Sporting Lisabona dolazi Wilson Bruno Naval Costa Eduardo!

Wilson Eduardo je napadač koji često igra i na krilnim pozicijama, u Dinamo dolazi na posudbu godinu dana nakon čega će hrvatski prvak imati pravo otkupiti njegov ugovor. Jako smo sretni što smo završili ovaj posao i sigurni smo da će nam Wilson itekako pomoći u ostvarivanju naših ciljeva.

Radi se o izuzetno kvalitetnom igraču, brzom i konkretnom koji može igrati na nekoliko pozicija tako da će biti veliko pojačanje za naÅ¡u momčad. Naravno, odlično je Å¡to je odradio pripreme i dolazi spreman, a igra pozicije na kojima imamo manjak igrača zbog ozljeda Fernandesa i Hodžića, Soudanija koji nije potpuno spreman, a sada i problema koje ima ÄŒop â€" rekao je zadovoljni trener Modrih Zoran Mamić.

Modri su kratko, ali intenzivno i vrlo uspješno vodili pregovore s čelnicima Sportinga oko dolaska sjajnog napadača, a posebno veseli što je sam igrač bio itekako zainteresiran za dolazak u Zagreb.

Wilson je prošle sezone upisao 20 nastupa za Sporting i tako ugradio svoj dio u sjajan uspjeh i osvajanje drugog mjesta; iza prvaka Benfice, ali ispred Porta. Igrač je još bolje krenuo u novu sezonu, fantastično odradio pripreme sa Sportingom i zabio čak četiri pogotka u isto toliko nastupa zbog čega ga je trener Sportinga itekako htio zadržati u Lisabonu, ali Wilson se odlučio doći u Dinamo.

Razgovori koje je u ime hrvatskog prvaka vodio izvršni predsjednik Zdravko Mamić bili su uspješni i Wilson će karijeru nastaviti u redovima najtrofejnijeg hrvatskog kluba. Wilson Eduardo će u ponedjeljak u Zagrebu napraviti liječnički pregled, a popodne će, ako sve bude u redu, odraditi i prvi trening za novi klub.
(balkan-sport)

pomaranca

Nakon povratka Nejca Pečnika u redove srpskog šampiona Zvezda je zagrizla da vrati još dvojicu članova šampionskog tima.

U pitanju su Dejan Kelhar i Miloš Ninković. Iskusni Slovenac čeka odgovor Shefild We$$$eya čiji bi član trebalo da postane. Ako u roku od 24 časa ne napravi dogovor sa Englezima Kelhar će staviti potpis na ugovor sa Zvezdom.

Ako bi se ovo ostvarilo onda bi od prošlogodišnje ekipe nedostajao samo Bajković koji traži klub i Miloš Ninković koji će po povratku ekipe u Beograd nastaviti da trenira sa ekipom.

Najiskusniji igrači pokuÅ¡avaju da ga ubede da do zime ostane član srpskog Å¡ampiona ali kako sada stvari stoje male su Å¡anse da Ninković potpiÅ¡e novi ugovor sa Zvezdom. MeÄ'utim tako je izgledalo i sa Pečnikom pa je on iznenada produžio vernost crveno-belima i ne treba se iznenaditi ako Ninković ponovo zaduži dres Crvene Zvezde.
(balkan-sport)

pomaranca

Ukrajinac na Poljud stiže kao slobodan igrač, a posljednji klub bio mu je Aktobe. Iskusni ukrajinski napadač i bivši reprezentativac Artem Milevskij (29) novi je igrač Hajduka.

Ukrajinac je danas stigao u Split, a predstavljanje će biti u petak, po povratku momčadi iz Kazahstana.

Milevskij stiže kao slobodan igrač, a posljednji klub za koji je bio registriran je Aktobe, meÄ'utim nakon samo tri tjedna u Kazahstanu u veljači odlučio je raskinuti ugovor.

Ime je Ukrajinac stvorio u kijevskom Dinamu, za koji je igrao od 2002. do 2013. godine. U 178 nastupa za Kijevljane je zabio 57 golova.

Prošle sezone igrao je u Turskoj, u Gaziantepsoru, gdje je u šest nastupa zabio jedan gol.

U 50 nastupa za Ukrajinu je zabio osam golova, a posljednji put krajem 2012. godine.
(goal)

pomaranca

Za Dinamo potpisao kapetan Barcelone i španjolski reprezentativac Dani Olmo.

Talentirani mladić igra na sve tri ofenzivne pozicije, špicu i oba krila, a od posljednjih šest godina čak je pet puta bio najbolji strijelac Barcelone.

S kapetanskom trakom oko ruke vodio je Barcelonu do mnogih trofeja i brojnih uspjeha, a ništa manje nije uspješan niti u dresu reprezentacije Španjolske s kojom je samo ove godine nastupao i osvojio turnire u Engleskoj, Kazahstanu i Srbiji. Ostaje pitanje odakle ga u Dinamu?
(balkan-sport)

pomaranca

Dokapetan Dinama Jerko Leko ostatak sezone provest će na posudbi u NK Lokomotivi, objavljeno je na internetskim stranicama Dinama.

Leko (34) odlazi na posudbu u Lokomotivu minimalno do kraja ove sezone, a bivši hrvatski reprezentativac koji je odigrao 59 utakmica za nacionalnu vrstu raduje se novom izazovu.

Želim se zahvaliti svima u Dinamu koji će uvijek biti moj klub, a razlozi mojeg odlaska su vrlo jednostavni - odlično se osjećam i želim igrati. U Dinamu trenutno nisam bio u prvom planu i nakon razgovora s čelnicima kluba lako smo se dogovorili kako je najbolje rješenje odlazak na posudbu, izjavio je Leko.

Profesionalnu karijeru Leko je započeo u Dinamu odakle je 2002. otišao u Kijev. Nakon četiri godine u kijevskom Dinamu, odlazi u Monaco gdje se ponovno zadržao četiri godine, a potom odlazi u Tursku. U Dinamo se nakon devet godina provedenih u inozemstvu vratio u ljeto 2011., a ukupno je za Modre upisao 163 nastupa i zabio 28 golova. Leko je s Dinamo osvojio tri prvenstva, tri Kupa i dva Superkupa, a nebrojeno mnogo puta vodio je Dinamo kao kapetan.

Mislim da još mogu igrati nogomet na visokom nivou i puno pružiti na terenu. Osim sportskih motiva kojih mi ne nedostaje, Lokomotiva je klub visokih ambicija gdje mogu i svojim iskustvom pomoći mladim igračima. Želio bih se zahvaliti Dinamu gdje su prepoznali kako imam još nogometnih ambicija i pustili me da odem na posudbu. Uvijek sam radije birao igranje, jednako s 18 godina kao i danas. Dinamu želim puno sreće u nastavku kvalifikacija i pobjede u svim utakmicama, izjavio je Leko i kroz smijeh dodao: Naravno, osim protiv Lokomotive.

GNK Dinamo zahvalio je Jerku Leki na svemu što je napravio za Modre i želi mu puno sreće.
(hrt.hr)

pomaranca

Ivan Boras napušta Kantridu i seli na Maksimir. Novi transfer na relaciji Rijeka - Dinamo, samo što ovog puta je slučaj o transferu s Kantride na Maksimir.

Rijeku će napustiti desni bočni Ivan Boras, a novi klub mu je Dinamo, potvrdila je momčad s Kantride na službenim stranicama

Boras je u Rijeku stigao početkom prošle sezone i skupio 18 nastupa za bijele. Postigao je i jedan gol, a od riječke publike oprostio se u posljednjoj utakmici Rijeke protiv Vikingura kada je imao i dvije asistencije za gol.

"Hvala Ivanu na vremenu provedenom u Rijeci te mu želimo puno sreće u nastavku karijere", piše na službenim stranicama kluba.
(goal)

pomaranca

Lončarić se nakon dvije sezone vraća u HNL, u novoj sezoni branit će za Osijek. Nekad velika nada Dinama Filip Lončarić karijeru će nastaviti u redovima Osijeka.

Ovaj 27-godišnji vratar u Gradski vrt stiže kao slobodan igrač, a prošle je sezone branio u Željezničaru, gdje je upisao 23 nastupa.

Karijeru je počeo u Dinamu, u kojem se zadržao do 2012. godine, s tim da je jednu sezonu proveo na posudbi u Lokomotivi.

Nakratko je 2012. godine branio za rumunjski Gaz Metan Medias, a prošle sezone branio je za Želju.

Ove sezone trebao bi biti velika uzdanica Osijeka.
(goal)

pomaranca

"Vjerujem da ću se brzo uklopiti, siguran sam da će mi i suigrači pomoći u tome i doista se veselim što ću biti dio Rijeke", rekao je Argentinac. Daniel Lucas Scaglia novi je igrač Rijeke. Argentinac je s hrvatskim prvoligašem potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom za produženje.

"Za mene i moju igračku karijeru velika je stvar biti u Rijeci i igrati u tako velikom klubu. Veseli me što sam dobio priliku okušati se ovdje, obući ovaj dres i nadam se da ću opravdati očekivanja navijača i igrati kako se od mene i očekuje", rekao je Scaglia za službene stranice kluba.

Veznjak roÄ'en u Rosariu karijeru je počeo u Newell's Old Boysima, a prije dolaska na Kantridu igrao za Terrassu, Panserraikos, Trikalu, Kallonis, Bolivar, Once Caldas i Deportivo Cali.

"ÄŒim se pojavila mogućnost da doÄ'em u Rijeku zajedno s obitelji putem interneta sam se informirao o klubu, gradu, regiji… Å to reći nego da sam očaran ovime Å¡to sam zatekao, ova regija je doista prekrasna i siguran sam da ću tu provesti ugodne trenutke. Vjerujem da ću se brzo uklopiti, siguran sam da će mi i suigrači pomoći u tome i doista se veselim Å¡to ću biti dio kluba o kojem sam čuo i pročitao puno lijepih stvari."

Hrvatski nogomet u upoznao putem televizije i interneta.

"Zahvaljujući reprezentaciji i ponajboljim klubovima poznajem hrvatski nogomet, najviše reprezentaciju i znam da se puno polaže na tehniku, slično kao i u Argentini. Vjerujem da će mi to olakšati prilagodbu na novu sredinu i da će navijači biti zadovoljni onime što pružim."
(goal)